Xmeal Asfalttimestaruussarja käynnistyy tulevana lauantaina 23.4. Paimiosta kahdella kilpailulla. Sarjassa ajetaan yhteensä kuusi osakilpailua neljällä eri paikkakunnalla. Toukokuussa kisaillaan Nivalassa, kesäkuussa Kauhavalla ja sarjan finaalit ajetaan Parkanossa. Sarjaan on ilmoittautunut lähes kahdeksankymmentä kuljettajaa, Paimion lahden kilometrin mittaiselle radalle starttaa yhdeksänkymmentä kilpailijaa.

Rallisprintin asfalttisarjat ovat olleet Suomessa suuressa suosiossa jo vuosikymmeniä, mutta viimeisten vuosien aikana sarjoja ei ole ajettu. Xmeal Asfalttimestaruussarja syntyi kilpailijoiden toiveesta, johon Harrastemoottoriurheilu Ry tarttui promoottori Arto Syynimaan kanssa.

- Olen sarjaa jo pidempään miettinyt, viime vuonna nostettiin asia kunnolla esille. ”Hamun” porukka tarttui toimeen ja pääsin heidän kanssaan nopeasti samalle sivulle. Kuskeja varten nämä tehdään, heidän kanssaan tuli juteltua, ja tarve lähti myös sieltä suunnalta. Kokeillaan myös jotain uuttaa, eli ajetaan kaksi kisaa samana päivänä, näin saadaan kuluja laskettua esim. yöpymisten vähentyessä, sekä haettiin järjestäjiä mahdollisimman tasaisesta ympäri maata. Sarjan tavoite on löytää paikka kotimaisesta sprinttikentästä, ja alku on ainakin lupaava, sillä ilmoittautuneita tuli riittävästi. Tämä on ensimmäinen vuosi, otetaan hyvät asiat tästä mukaan ja kehitetään seuraavaksi vuodeksi vieläkin parempi sarja, Syynimaa kertoo.  

Mukana on kattava määrä luokkia, radoilla nähdään Suomen kovimmat nelivetoiset rallisprinthirmut, kaksivetoiset asfalttispesialistit, vakio 1600-luokan kilpurit ja kaikki näiden väliltä, ralliautoja unohtamatta. Xmeal -hampurilaisravintoloiden toinen alullepanija, saarijärveläinen Jyrki Korpi on ajanut kilpaa jo yli kaksikymmentä vuotta, ja lähti mukaan sarjaan sekä päätukijana että kilpailijana. Korven autona on hiljattain valmistunut Altezza RS200.   

- Lähdin tukijana mukaan kun Arto (Syynimaa) ehdotti. Koen että saan tällä hyvin näkyvyyttä siihen käytettyä panostusta vastaan. Oli helppo päätös aloittaa yhteistyö, tunnen Arton vuosien takaa ja tiedän että BV-Teamin kanssa homma pelaa. Autoa rakennettiin vuoden verran, Samuli Saarimaa teki moottorin ja itse tein loput, se valmistui viime vuonna ja koevedot ajettiin syksyllä. Viimeisimpänä vielä vaihdettiin laatikko Samsonaksen sekventiaaliin. Kone on Altezzan oma kaksilitrainen nelipyttyinen kone, jossa vakiona on noin kaksisataa heppaa, nyt siitä löytyy maltillisesti laitettuna 260 kaakkia, haettiin koneeseen myös kestävyyttä. Kilpailuissa en enää ota riskejä, pääasia on ajaa vain kilpaa miettimättä liikaa tulosta, ja pitää kalusto kunnossa eikä olla aina kisan jälkeen tallissa korjaamassa. Parinkymmenen vuoden harrastamisen jälkeen on kavereita tullut paljon, heidän tapaaminen on kisahommissa tärkeintä, ei tulos, Korpi paljastaa.  

Xmeal Asfalttimestaruussarjan kaikki osakilpailut televisioidaan, ja ne ovat katsottavissa AlfaTV -kanavalla noin viikko kilpailun jälkeen.

Xmeal Asfalttimestaruussarja
Facebook
Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö Ry
Sarjan osallistujat 

Lopullinen osallistujalista tulee Ajaksin sivuille, sieltä löydät myös online -tulospalvelun. 

Paimion kilpailun alustava aikataulu:

  1. osakilpailu
    klo 09:00 1. kierros
    klo 10:00 2. kierros

Tauko n. klo 11:00 – 13:00

  1. osakilpailu
    klo 13:00 1. kierros
    klo 14:00 2. kierros

Palkintojenjako noin klo 15:30

Kilpailupaikka löytyy osoitteesta Ajurintie 3, 21530 Paimio

Teksti Toni Lönroos, Kuva Arto Syynimaa.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.