Kuva: Mika Hermunen.

Se oli niin lähellä! Nimittäin Kari Haapalaisen nouseminen historic-luokkien päivän nopeimmaksi kuljettajaksi Luumäellä ajetussa rallisprintissä lauantaina 15.1.2022. Päijät-Hämeen UA:ta edustava Haapalainen hävisi historicien yleiskilpailun vain 0,05 sekunnin – siis viiden sekunnin sadasosan – erolla Kannonkosken MK/UA:n Harri Könöselle. Kaksikko voitti kumpikin luokkansa, joten pistetaulukossa he jatkavat tasapistein kärjessä.

Historic Rally Club Finland ry:n organisoiman Historic Rallisprint -sarjan toinen osakilpailu ajettiin hienoissa olosuhteissa Luumäellä Palvaanmäen Loma -sprintin nimisenä Kouvolan Seudun UA:n isännöimänä. Rallisprint-reitti oli noin 4,1-kilometrinen vaihteleva pikkutie, joka pysyi koko päivän lämpöasteista huolimatta erittäin hyväkuntoisena. Nelivetoisista nopein oli Könönen Mazdallaan, takatuuppareista Haapalainen, takavetoisten nopein oli Sami Jaakkola Starletilla ja etuvetoisten nopeimmaksi kirjattiin Saab 96:lla Tomi Tikanmäki.

Kauan ovat Haapalainen ja Könönen olleet tasainen ja kova taistelukaksikko HRS-kisoissa. Luumäellä ensimmäistä kertaa kisa oli näin tiukka. Yleiskilpailun ”kirvelevästä” tappiosta huolimatta Haapalainen oli kisan jälkeen erittäin tyytyväinen.
”Auto toimi hemmetin hyvin tänään. On myönnettävä, etten viimeisellä ajokerralla olisi päässyt yhtään lujempaa”, tunnusti Haapalainen, joka sai uusia kolmannen kierroksen ajettuaan edellä menneen kilpailijan kiinni jo puolessa välissä.
”Välillä mentiin kuin aropuput konsanaan, kaikki neljä pyörää ilmassa. Oli vain toivottava, että putoaa ajouraan suorassa. Pitäisi  aina muistaa Jaakkolan Samin ohjeet, ettei saa hosua eikä yrittää liikoja, kuten taas tuli tehtyä.”

Ennen kolmatta ajokierrosta Harri Könönen oli yli kolmen sekunnin erolla kärjessä. Tällä kertaa Könösen kartturina Rantasalmella, kauden ensimmäisessä kisassa toiminut tytär ei sairauden vuoksi päässyt mukaan, joten Könösen oli tyytymineen omaan muistiinsa reittiin tutustuessaan.
”Joitain yllättäviä, pimeitä paikkoja tulikin silmille. Jätin kolmannen kierroksen ajamatta säästääkseni autoa ja arvioin johtoni pitävän. Ja pitihän se, mutta tiukoille meni”, jutteli Könönen.

Kilpailijat pitivät kovasti reitistä, jota he kommentoivat kapeaksi, pieneksi, syheröiseksi ja jossa oli satoja metrejä pitkä suorakin, eli kaikille jotakin.

HRCF:n Sami Jaakkola oli yleiskilpailun kolmanneksi nopein ja voitti luokkansa. Eroa kärkikaksikkoon jäi noin kolme sekuntia. Jaakkolan, kuten Lada Samaralla ajavan Petteri Koskenalankin, nopein aika syntyi jo ensimmäisellä kierroksella. Muut paransivat seuraavilla kierroksillaan.

Seuraava osakisa on Mekonomen Autohuolto -rallisprint Keuruulla 27.2.2022.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Mika Hermunen

Palvaanmäen Loma -sprint 15.1.2022
Historic Rallisprint -sarjan osakisa 2/7
Luokka 2, alle 1300 cc
1. Sami Jaakkola HRCF Starlet 3:04,69
2. Antti Siikala OriUA Favorit + 15,19
3. Urpo Kivirinta RoRa Escort GT + 17,76
4. Antti Manninen OriUA Favorit + 21,36

Luokka 3, alle 1600 cc
1. Kari Haapalainen Päij-HUA VW 3:01,57
2. Petteri Koskenala EMSC Samara + 15,96
3. Juha Liukkonen HRC VW + 24,06

Luokka 4, alle 2000 cc
1. Tomi Tikanmäki NHD Saab 96 V4 3.06,64

Luokka 5, yli 2000 cc
1. Harri Könönen KannMK/UA Mazda 3:01,52
2. Matti J. Tarvainen OriUA Mitsubishi + 16,91

Pistetilanne, Top 6, osakisan 2/7 jälkeen:
1. Kari Haapalainen 25 pistettä
1. Harri Könönen 25 pistettä
3. Antti Siikala 21 pistettä
3. Petteri Koskenala 21 pistettä
3. Tomi Tikanmäki 21 pistettä
3. Matti J. Tarvainen 21 pistettä

Teksti Kikka Kuosmanen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla