Rantasalmen Urheiluautoilijat on elänyt viime viikot kaksinkertaisessa jännityksessä järjestellessään 17. Lipposen OP-Talvirallisprinttiä: Tuleeko riittävästi pakkasta ja mikä mahtaa olla koronatilanne.

Lipponen piti ajaa tänä vuonna tammikuun 10. päivä. Kisa-alue oli tuolloin jo viimeistä piirtoa myöten valmis. Mutta aluehallintoviraston koronapäätös esti kilpailun. Nyt tammikuun toista viikkoa elettäessä tiedetään, että terveysviranomaiset ovat antaneet luvan kilpailun järjestämiseen sunnuntaina 24.1. Korona vaikuttaa kuitenkin sen verran, että tapahtuma on järjestettävä ilman yleisöä. Myös puffetin palvelua joudutaan vielä viilailemaan. Mutta tärkein eli kilpailijoiden ajaminen kelloa vastaan sallitaan. Yleisön eli samalla muutaman tuhannen euron kotiutumattomuus vaikuttaa tietysti mm. palkintoihin eikä jaossa olekaan nyt edes rivitalon pätkiä. Mutta kansallisella tasolla lieneekin pääasia ajamisen ilo.

Lipponen toteutetaan alusta loppuun omalla noin 21 hehtaarin moottoriradalla. Reilun kolmen kilometrin reitin lähtövalot ovat varikon toisella ja stop-kyltti toisella nurkalla. Suosikkinsa ja samalla neljän tai viiden muunkin kilpailijan etenemistä voi seurata muutaman sekunnin katvetta lukuunottamatta lähdöstä maaliin. Ajojärjestys on Rantasalmella normaalista poikkeavasti Historic, Naiset, Nuoret, Seniorit, Juniorit ja Yleinen. Tämä takaa sen, että jännitys säilyy päivän viimeisen lähdön maaliintuloon saakka. Toinen Rantasalmen oma erikoisuus on nuorten ilmainen osanotto.

Kilpailijoiden kannattaa mennä pikaisesti KITIin ilmoittautumaan. Kisa on paitsi kansallinen, myös Historic rallisprint 2021 -sarjan sekä AKK:n Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Keski-Suomen aluemestaruusosakilpailu.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla