Rantasalmen Urheiluautoilijat on jälleen saanut Lipposen OP-Talvirallisprintilleen AKK:n lupanumeron 1. Se tietää sitä, että jos jää- ja koronatilanteet sallivat, Rantasalmi avaa jälleen valtakunnan sprint-vuoden, nyt sunnuntaina 10. tammikuuta.

Rantasalmella on ajettu Lipponen jo 16 talvena peräkkäin. Leudosta alkutalvesta riippumatta sään suhteen nytkin joulukuun puolivälissä näyttää siltä, että ratavelhot saavat Rantasalmen moottoriradalla sijaitsevan reiliun kolmen kilometrin reitin jälleen jäädytetyksi ajettavaan kuntoon. Suurimpana uhkana onkin nyt tuo viheliäinen korona. Vaikka tapahtuma voitaisiinkin toteuttaa, jo nyt tiedämme, että korona vaatii mm. maskeja ja turvavälejä ja puhtautta.

Rantasalmellahan on perinteisesti noudatettu muutamaa omaa, useimmiten muista sprinteistä poikkeavaa käytäntöä. Ensiksikin nuorten luokan kuljettajilta ei peritä osanottomaksua. Toinen erikoisuus on ajojärjestys; se säilyttää ajojärjestyksellä Historic, Naiset, Nuoret, Seniorit, Juniorit ja Yleinen mielenkiinnon päivän viimeiseen starttiin saakka.

Vaikka kisan toteutuminen ei olekaan vielä sataprosenttisen varmaa, järjestäjä kehoittaa jokaista kilpailijaa hoitamaan jäsen- ym. lisenssiasiansa ajoissa kuntoon. Toimivathan se sitten koko kalenterivuoden 2021.

Lipposeen ilmoittautuminen päättyy 4.1. iltayöstä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.