Japan Motors Cupin 2020 alku antaa odottaa itseään koronaviruspandemian takia. Kuva: Jani Kekoni.

Alun perin huhtikuusta heinäkuuhun suunniteltu Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja, Japan Motors Cup, on saman tilanteen edessä kuin kaikki muut maailman urheilutapahtumat ja -sarjat eli yleismaailmallisen tilanteen vuoksi suunnitelmat ovat menneet uusiksi.

Huhtikuussa ajettavaksi suunniteltu Tammisaaren ja toukokuinen Nivalan osakilpailuviikonloput on koronaviruspandemian takia jouduttu perumaan.

– Eiköhän meistä jokainen ymmärrä, että niin oma kuin kanssaeläjiemme terveys menee kaiken edelle ja näin maailmanlaajuisen pandemian ja sitä seuranneiden viranomaismääräysten myötä me kaikki elämme tilanteessa, jossa kaikki yleisötapahtumat ovat toukokuun loppuun saakka peruttu. Näin ollen olemme pakotettu tekemään muutoksia alkuperäiseen kilpailukalenteriin ja tulemme ne välittömästi kertomaan, kunhan ensiksi saadaan tämä jokaisen elämään vaikuttava asia eli koronavirusepidemia helpottamaan, Japan Motors Cupin promoottori Mika Myllylä kertoo.

– Ensimmäisenä toimenpiteenä olemme jatkaneet sarjan ilmoittautumista huhtikuun loppuun saakka. Eli ilmoittautuminen jatkuu kuukaudella eteenpäin ja Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja ajetaan sitten kesäkuusta syyskuuhun. Näin ollen voi huoletta ilmoittautua Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjaan ja maksaa ilmoittautumismaksun ennen ensimmäisen osakilpailun lähtöä. Mikäli Suomen hallitus ja Autourheilun Kansallinen Keskusliitto päättävät jatkaa urheilutapahtumien perumista myös kesäkuussa emmekä pysty sarjaa järjestämään, niin luonnollisesti jokainen kilpailija saa maksamansa ilmoittautumismaksun täysimääräisenä takaisin.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan organisaatio sekä osakilpailujärjestäjät tietävät, että moottoriurheilusta tuttu sanonta “safety first” pitää paikkaansa myös siviilielämässä.

– Yleismaailmallinen tilanne on vakava ja siihen on meidän kaikkien suhtauduttava sen vaativalla vakavuudella. Nöyrästi pyydämme, että kaikki käyttaytyisivät kuin itsellä olisi koronavirus eli nyt on aika olla omissa oloissa eristäytyneenä muista kuin omista perheenjäsenistä. Muistetaanhan myös, että vaikka ei itse kärsisi sen oireista, niin voi silti olla sen kantaja ja tartuttaa tapaamansa henkilön. Siispä pyydämme, että suojellaan siis itsemme lisäksi kaikkia muita ja noudatetaan viranomaismääräyksiä, kilpailijoiden yhdyshenkilö Erkki Koskelo jatkaa.

Japan Motors Cup tiedottaa kesän 2020 suunnitelmista seuraavan kerran huhtikuussa.

Alkuperäinen kauden 2020 kilpailukalenteri, josta kaksi ensimmäistä osakilpailuviikonloppua joudutaan järjestelemään uudestaan
xx.xx.2020 – Tammisaari #1 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
xx.xx.2020 – Tammisaari #2 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
xx.xx.2020 – Nivala #1 (Nivalan UA)
xx.xx.2020 – Nivala #2 (Nivalan UA)
06.06.2020 – Parkano (Parkanon UA)
27.06.2020 – Tuusniemi (Koilis-Savon UA)
28.06.2020 – Kuopio (Kuopion UA)
11.07.2020 – Ikaalinen (Tullan UA)

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cup tiedotus.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla