Japan Motors Cupiin ennakkoilmoittautui hyvä määrä kuljettajia. Kuva: Jani Kekoni.

Vuonna 2003 ensimmäisen kerran ajettu Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (AKK) alainen asfalttisprintsarja ajetaan kesällä 2020 kahdeksan osakilpailun mittaisena ja teemansa mukaisesti nopeatempoisena kilpasarjana, jossa niin 2- ja 4-vetoisten kuin nuorten ja naisten luokissa on jaossa AKK-Motorsport ry:n viralliset CUP-mestaruudet.

Aikaisemmin niin Puustellisprint kuin Kotamestarit rallisprint ja Future Cup nimillä tunnettu kilpasarja jatkaa toista peräkkäistä vuotta pääyhteistyökumppaninsa Japan Motors Cup nimellä ja sitä promotioi runsaasti kilpailukokemusta omaava Mika Myllylä, jolla apunaan on vuonna 2003 asfalttisprintsarjan alun perin perustanut Erkki Koskelo.

Huhtikuun lopulla Tammisaaren perinteikkäästä asfalttikauden avauksesta käynnistyvän ja jo heinäkuun toisena viikonloppuna Ikaalisiin päättyvän sarjan ennakkoilmoittautuminen keräsi yhteensä 64 tuleviksi CUP-mestareiksi haluavaa kilpailijaa. Ilmoittautuneiden joukossa on niin entuudestaan tuttuja asfalttisprintsarjan niin sanottuja kantakuljettajia kuin runsaasti uusia tuttavuuksia, jotka ensimmäistä kertaa osallistuvat Suomen ainoaan kokonaan asfaltilla ajettavaan kilpasarjaan. Promottori Mika Myllylä piti ennakkoilmoittautuneiden määrää ilahduttavan runsaana – ja laadukkaana.

– Perinteinen vuoden vaihteeseen päättynyt niin sanottu ennakkoilmoittautuminen keräsi lähes 10 prosenttia enemmän kuskeja kuin vuosi sitten, joten tyytyväinen pitää olla. Lisäksi, kun ilmoittautuneita katsoo, niin erityisen ilahtunut olen siitä, että saamme kesällä 2020 ajaa CUP-mestaruuksista täysin uusien tuttavuuksien kanssa. Vielä kun edellisvuosilta tutut kilpailijat laittavat ilmoittautumisensa sisään, uskon, että 110 kilpailijamäärän tavoitteeseen pääsemme ja siten meillä on oikein hienot kahdeksan intensiivistä osakilpailua luvassa, Myllylä kertoo.

– Nuorten luokan kuljettajille sarjamme tarjoaa hyvän alustan kehittää ajotaitojaan ja vielä nyt kun heille on oma CUP-titteli jaossa, uskoisin, että se aktivoisi tulevaisuuden tähtiä lähteä ajamaan tittelistä, jonka voi käydä pokkaamassa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton mitaligaalasta. Usea nyt rallissa kilpaileva juniorikuljettaja onkin niin sanotusti mopokortti-ikäisenä hakenut kilvanajon perusteita asfalttisarjasta, joten rohkeasti mukaan vain, Myllylä markkinoi.

Perinteikäs rengasarvonta Rallisprintin SM-sarjan avauksessa

Järjestyksessään toinen Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja käynnistyy huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Tammisaaren perinteikkäällä asfalttikauden avauksella. Sieltä kahden kolmen viikon välein edetään Nivalan ja Parkanon kautta Savon kierrokselle, jossa Tuusniemen ja Kuopion vauhdikkaat asfalttibaanat odottavat. Normaalista poikkeavalla tavalla asfalttisarja on ajettu jo kesälomien kynnyksellä eli ennen heinäkuun puoltaväliä ja näin myös perheelliset saavat Ikaalisten päätösosakilpailun jälkeen hetkeksi unohtaa kilvanajon ja viettää lomiaan muuallakin kuin autotalleissaan.

– Jo nyt on nähtävissä, että olemme pystyneet vastaamaan kilpailijoiden toiveisiin, kun muokattujen luokkien myötä saimme lisää kilpailijoita ilmoittautumaan sarjaamme. Kaikkien vuodenvaihteeseen mennessä ilmoittautuneiden kesken arvontaan perinteikäs rengassarja, joka tällä kertaa suoritetaan Lahdessa helmikuun alussa ajettavan Rallisprintin SM-sarjan avauksen yhteydessä, Myllylä kertoo.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjaan ilmoittaudutaan KITI-järjestelmän kautta 31.3.2020 kello 23.59 mennessä.

Lisätiedot ja säännöt sarjan kotisivuilla www.japanmotorscup.fi.

Japan Motors Cup kilpailukausi 2020
– 25.04.2020 – Tammisaari #1 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
– 26.04.2020 – Tammisaari #2 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
– 23.05.2020 – Nivala #1 (Nivalan UA)
– 24.05.2020 – Nivala #2 (Nivalan UA)
– 06.06.2020 – Parkano (Parkanon UA)
– 27.06.2020 – Tuusniemi (Koilis-Savon UA)
– 28.06.2020 – Kuopio (Kuopion UA)
– 11.07.2020 – Ikaalinen (Tullan UA)

Teksti: Japan Motors Cup -tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.