Rantasalmella on ajettu Lipposen talvirallisprittiä jo 15 kertaa lupanumerolla 1 tai 2. Nyt kun elämme tapaninpäivän iltaa, hieman aikaa on jännitelty, tuleeko sen verran pakkasia, että tapahtuma päästään jälleen ajamaan alkuperäisellä päivämäärällä 5.1. Nyt ratamestarit vielä uskovat vahvasti, että ajetaan. Jos kilpailua joudutaan syystä tai toisesta siirtämään, siitä ilmoitetaan mahdollisimman pian Rantasalmen UA:n kotisivulla rua.fi. Ilmoittautuminen kisaan päättyy 29.12. päivän viimeisellä minuutilla.

Itse kilpailu käynnistyy jo kello 10 jolloin ei tarvitse jännitellä tuleeko ensin pimeä vai viimeisen kilpailijan suoritus. Tapahtumahan vedetään perinteisesti kokonaisuudessaan seuran omalla, 21 hehtaarin moottorirata-alueella. Lähtövalot sijaitsevat varikon nurkalla ja noin kolmen kilometrin radan jälkeinen stoppi noin sadan metrin päässä lähtövaloista, varikon toisella nurkalla. Tämä takaa sen, että jokainen voi seurailla pientä muutaman sekunnin katvealuetta lukuunottamatta suosikkinsa etenemistä lähdöstä maaliin ja yhtäaikaisesti näkökentällä etenee puolenkymmentä kisaajaa.

Entisen käytännön mukaan Lipposen OP-talvirallisprintissä nuorten luokan ajajilta ei peritä lainkaan osanottomaksua. Myös ajojärjestys on yleisesti käytetystä poikkeava: Historic, Naiset, Nuoret, Seniorit, Juniorit ja Yleinen. Näin mielenkiinto päivän nopeimmasta kierroksesta säilyy yleensä viimeiseen kilpailijaan saakka.

Lipponen on jälleen Historic rallisprint -sarjan osakilpailu sekä AKK:n alueiden 3, 4 ja 6 aluemestaruusosakilpailu.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla