Aiemmista kerroista poiketen Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijoiden järjestämä kisa on ensimmäistä kertaa Rallisprint SM-sarjan osakilpailu. Kuva: AKK / Tero Lyttinen

Syyskuun 14. päivänä kurvaillaan jälleen perinteikäs rallisprint-kilpailu Jäminkipohjan reilun neljän kilometrin pituisella sorataipaleella. Aiemmista kerroista poiketen Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijoiden järjestämä kisa on ensimmäistä kertaa Rallisprint SM-sarjan osakilpailu.

Kilpailunjohtajana toimiva Pasi Korkiamäki kertoo, että syitä on monia, minkä takia lajin parhaat saapuvat syksyllä Ruovedelle taistelemaan suomenmestaruuspisteistä.

– Kilpailijat ovat useina vuosina kysyneet meiltä, miksei tämä kisa ole SM-sarjan kilpailuna. Rata on saanut kuljettajilta vuosien saatossa paljon kehuja ja nyt päätimme ottaa haasteen vastaan sekä kokeilla, millaista on järjestää rallisprintin SM-osakilpailu.

– Tämä on hieno juttu perinteikkäälle autourheiluseuralle, että pääsemme järjestämään tämän tasoisen kilpailun Ruovedellä. Pitää kuitenkin muistaa, ettei järjestäminen olisi mahdollista nykypäivänä ilman hyviä yhteistyökumppaneita. Ruoveden kunnan kanssa olemme tehneet aiempien vuosien kisoissa onnistunutta yhteistyötä ja hyvä yhteistyö jatkuu edelleen. Lisäksi meillä on joukossa monia muitakin tärkeitä yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat, että myös seuran on helppo toimia. Mahtava huomata, että tässä kylässä on paljon voimaa ja hienolla yhteisöllä päästään työskentelemään, Korkiamäki kiittelee.

Tällaisen kisan järjestäminen ei ole mikään itsestäänselvyys, vaan se on pidemmän ajan prosessi. Ratamestari Juha Keljo kertoo, että hihat on kääritty ylös jo viime vuoden puolella ja omat tavoitteet kisan suhteen on myös asetettu.

– Reilu vuosi sitten haimme tämän kisan järjestämistä. Sen jälkeen olemme valinneet kisapaikan, hankkineet jo viime vuoden puolella yhteistyökumppanit ja nyt olemme rekrytoineet useita eri toimihenkilöitä erinäisiin tehtäviin. Tämän kisan läpivienti tarvitsee onnistuakseen useampia kymmeniä henkilöitä.

– Paljon olemme töitä tehneet, mutta paljon on vielä jäljelläkin. Pyrimme siihen, että kisan läpivienti menee sujuvasti ja ongelmitta. Kyllä me kaikkemme teemme, että tämä kisa olisi SM-sarjan paras osakilpailu sekä hieno kokemus ihan jokaiselle, sillä kyseessä on kuitenkin Ruoveden tämän vuoden yksi suurimmista tapahtumista, Keljo toteaa lopuksi.

Kaksi muutakin kilpailua järjestettävänä

Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat järjestävät tänä vuonna myös kaksi muutakin kilpailua. Kesäkuun 2. päivänä Jäähdyspohjan radalla ajetaan FinRX-sarjan kansallinen rallicrosskilpailu, joka toimii samalla Crosskart-luokan SM-osakilpailuna. Lisäksi Jäähdyspohjan radalla kurvaillaan lokakuun 26. päivänä perinteinen jokamiesluokan Kinkku JM-kisa.

Teksti: P-HUA

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla