Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka on 2-vetoisten pistetilaston piikissä SM-sarjassa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen. Samanlainen luokan 2 Honda Civic Type R löytyy myös morsiamensa Maria-Teresa Vuotarin tallista. Kuva: Taneli Niinimäki

Kauhajoen Urheiluautoilijat ja Kauhajoella pääkonttoriaan sekä keskusvarastoaan hallinnoiva Isojoen Konehalli Oy (IKH) ovat jo pitkäaikaisia yhteistyötahoja toisilleen.

IKH on ollut ja on edelleen voimakkaasti mukana kerhon kilpailutapahtumissa, niin rallicrossissa, rallisprintissä ja jokamies-luokassa kuin myös kartingissa.

Noissa lajeissa on vuosikymmenien mittaan Kauhajoella järjestetty kymmenien SM-tason kilpailujen lisäksi myös EM- ja PM-tasoisia kilpailuja. Poikkeuksetta niiden takaa on taustatuen roolissa kirjattu myös IKH joko yksin tai yhdessä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Hyvä esimerkki yhteistyöstä on kauden 2018 rallisprintin SM-sarjan toinen asfaltilla ajettava osakilpailu, IKH-Rallisprint SM, jonka kalenteripäivämäärä on 27. toukokuuta 2018. Mainittu IKH:n pääkonttori ja sen asfaltoidut piha-alueet toimivat kilpailukeskuksena sekä varikkoalueena edellisvuosien tapaan. Reitti kiertää suurin piirtein samoilla rengasurilla Aronkylän Teollisuusalueella, kuin aikaisempinakin vuosina, mutta kaksi tai kolme ratatuomaripisteitä reitin alkupäästä on tarkoitus feidata pois tarpeettomina.

Majoitusta noin 20 kilometrin sääteellä kilpailukeskuksesta löytyy runsaasti alan hakusanoilla osoitteissa kauhajoki.fi, karvia.fi, kurikka.fi, jurva.fi ja teuva.fi.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Kauhajoen osakilpailulla pistetilanteissa, joissa SM 2-vetoisten piikissä komeilee Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikan ja Hondan nimi 38,5 pisteellä. SM 4-vetoisissa esu on Keuruun UA:n Tomi Tukiainen (Skoda R5/31p). Juniorien SM-osiota johtaa Anjalankosken UA:n Mirko Kykkänen (Toyota MR2/34p).

Suomen Cupeissa V1600-luokan kärkipaikkaa pitää Laihian UA:n Jere Pensas (Renault Megane/39p). Senioreissa sen tekee Mäntyharjun MK:n Veini Kämppi (BMW M3/35p). Raahen UA:n Meiju Viitanen johtaa puolestaan naisten cupia (Citroen / Escort) 32 pisteellä ja Fiestan 1,6 -mallilla Kajaanin UA:n OskariHeikkinen nuoria 37 pisteellä.

Teksti: Kilpailun Tiedotus / Karisamuli Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla