Vuodesta 1997 Kerimäellä Kerimaan lomakylän alueellla ajettu Kerimaa-sprint pitäytyy perinteissä ja ajaa edelleen lauantain iltakisana. Tänä vuonna lähtövaloista reitille starttaa ensimmäinen kilpailija lauantaina 19.5. kello 17. Ilmoittautuminen päättyy 14.5.2018

 

Kerimaan reittihän vaatii menestyvistä sekä pelisilmää että notkeita ranteita. Noin 2,5 kilometrin reitille mahtuu sekä kestopintaista että sorapintaista päällystettä. Nämä ajopinnat sijoittuvat sekä leveälle ja kovapintaiselle että kapeammalle ja pehmeämmälle pikkutielle. Kerimaa-sprintissä on jo muutama kerta noudatettu yleisestä käytännöstä poiketen niin kilpailija kuin ennen kaikkea katsojaystävällistä ajojärjestystä. Reitille starttaavat ensimmäisinä menneitten vuosikymmenten kalustoa edustavat historic-luokat. Ja näitä seuraavat sitten naiset, nuoret, seniorit ja juniorit. Ja vasta viimeiseksi reitille starttaavat todennäköisesti päivän nopeimpia aikoja kuittaavia ja jopa 500-hevosvoimaisia käskettäviä yleisen luokan kuljettajia. Eli vaikka joka luokassa kamppaillaan jopa sekuntien kymmenys ja sadasosilla, jännitettävää riittää kilpailun viimeiseen lähtöön saakka.

Kerimaa-sprint on kansallisuuden ohella myös Historic Sprint 2018 -sarjan sekä AKK:n Itä-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueiden messtaruusosakilpailu. Lisätietoja kertoo kilpailua ja järjestävää seuraa luotsaava Tame puhelimessa 040 559 1353.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla