Anjalankoskelainen Jukka Tenho oli nopein Vihdin Nummelassa ajetussa Fixus SM-rallisprintissä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Anjalankoskelainen Jukka Tenho voitti sunnuntaina Vihdin Nummelassa ajetun rallisprintin SM-sarjan kolmannen osakilpailun. Fixus SM-rallisprintissä pisteistä ajettiin noin 2,5 kilometriä pitkällä asvalttipäällysteisellä radalla.

Tenho kiersi radan aikaan 1.40,96.

Tehokkaalla nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla ajavan Tenhon paras aika syntyi onnistuneen ajosuorituksen päätteeksi toisella kierroksella. Myös avauskierroksella nopeimmin ajaneen Tenhon kierrosaika parani noin 1,2 sekunnilla.

– Ensimmäisen kierroksen lähdössä auto hieman nyykähti ja se verotti aikaa. Toinen kierros lähti sujumaan hyvin heti kiihdytyksestä alkaen. Kun kaksi ensimmäistä jarrustustakin osui kohdalleen, tuli hyvä ja luottavainen olo. Ajo sujui rennosti, mutta tarkasti, kertoo Tenho, joka oli vaihtanut ennen Vihdin kilpailua autoonsa uuden turbon.

– Uusi turbo tuo autoon enemmän alavääntöä. Se helpottaa ajamista.

Yleiskilpailussa toiseksi ajoi hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu, hän jäi Tenhosta 0,93 sekuntia. Orimattilalainen Mika Myllylä jäi niukasti kolmanneksi. Hän hävisi Lamminsivulle vain 0,07 sekuntia. Lamminsivu ja Myllylä kilpailevat myös nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokittain. Vihdin kilpailun jälkeen SM-pisteissä johdossa on keuruulainen Tomi Tukiainen. Hän voitti Vihdin kilpailussa Skoda Fabia R5 -autollaan ralliautoluokan. Tukiaisella on 31 pistettä. Kaksivetoisten yleiskilpailun voittaja Vihdin osakilpailussa oli Vesannon Urheiluautoilijoiden Juha Pasanen. Ford Pumalla kilpaileva Pasanen kiersi radan aikaan 1.46,45. Pasanen voitti urallaan ensimmäisen kerran kaksivetoisten yleiskilpailun.

– Kaikki osui tänään nappiin. Autoa saatiin kehitettyä talven jälkeen oikeaan suuntaan, se kannatti, iloitsee Pasanen.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä oli Toyota Corollallaan kaksivetoisten toinen. Hän jäi Pasasen ajasta 0,40 sekuntia. Mynämäen Urheiluautoilijoiden Marko Heikkiä oli Toyota Starletillaan kolmas. Hän jäi 0,47 sekuntia Pasasesta.

Kaksivetoisten SM-pistejohdossa on kolmen osakilpailun jälkeen johdossa Honda Civic Type-R -autolla kilpaileva Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Jari-Matti Tiilikka. Hänellä on 38,5 SM-pistettä. Tiilikka voitti luokan 2.

– Kilpailu sujui hyvin. Avauskierroksella ajoin tunnustelevasti, toisella kierroksella sitten hyökättiin. Tulos oli hyvä, kun luokkavoitto tuli. Nyt keskitytään kauden seuraavaan kilpailuun ja yritetään pysyä pistejohdossa, sanoo Tiilikka.

Nuorten luokan voitti Vihdin Fixus SM-rallisprintissä Lempäälän Urheiluautoilijoiden Jere Salo.

Junioreiden nopein oli Salon Urheiluautoilijoiden Erkka Korpiaho.

Raahelainen Meiju Viitanen voitti naisten luokan.

Laihialainen Jere Pensas oli nopein V1600-luokassa.

Leppävirtalainen Timo Malava vei senioreiden voiton.

Rallisprintin SM-sarja palasi Vihtiin pitkän, 36 vuoden tauon jälkeen. Yleisöä oli seuraamassa noin 3 500.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu sunnuntaina 27.5. Kauhajoella IKH-rallisprintillä.

Epävirallinen kaksivetoisten pistetilanne:

 1. Jari-Matti Tiilikka 38,5
 2. Juha Mäkelä 33,5
 3. Mika Lemmetti 32,5
 4. Paavo-Petteri Männistö 32,5
 5. Joni Viitala 28,5

Epävirallinen nelivetoisten pistetilanne

 1. Tomi Tukiainen 31,0
 2. Janne Eronen 29,5
 3. Tomi Hallia 27,0
 4. Toni Pehkonen 25,5
 5. Jari Koski 25
  Pekka Keski-Korsu 25

Teksti: Eero Wihuri / SM Rallisprint Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla