Uusi rallisprintsarja Yöttömän Yön Rallisprintit ajetaan ensimmäistä kertaa tulevana kesänä. Kolme kilpailua kattavan sarjan ajatus on lähtenyt pohjoisen kuljettajilta tulleesta palautteesta kilpailla lähellä kotoa laadukkailla radoilla. Sarjan järjestää Rovaniemen Urheiluautoilijat ry. Seuralla, jolla on monien vuosien kokemus rallisprintkilpailujen tekemisestä, ei uusi askel kokonaisen sarjan järjestämiseen pelota. – Ajatus siitä, että voimme palvella pohjoisen sekä totta kai koko Suomen rallisprintkuljettajia on se mikä vie meitä eteenpäin. Hienot kilpailut olemme saaneet ympärillemme, voisiko sanoa jopa, että legendaariset, järjestelytoimikunta viittaa puheessaan Iso-Syötteen mäkiajoihin sekä Happy Beachin Asfalttisprinttiin.

 

Sarjassa ajetaan kolme yksipäiväistä kilpailua; Iso-Syötteen mäkiajot juhannusaattona, Napapiirin Vauhtiajot juhannuspäivänä sekä Happy Beach muutaman viikon päästä 7.7. Vaalassa. Aikataulullisesti tiivis sarja jättää tilaa myös kesän muille kilpailuille. Yöttömän Yön Rallisprintit sarjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen eikä sarjassa ole erillistä sarjamaksua. Ainoastaan kaikissa sarjan osakilpailuissa on kilpailijan käytettävä sarjan konepeltimainosta autossaan. – Haluttiin tehdä sarjasta mahdollisimman helposti lähestyttävä sekä vaivaton niin kilpailijoille kuin kilpailujen järjestäjille, toimikunta toteaa.

Sarjassa kaikki kilpailijat ajavat samassa sarjassa, samoista palkinnoista. Loppupisteisiin lasketaan pisteet jokaisen kilpailun molemmilta kierroksilta ja pistelasku on tehty niin, että esimerkiksi yksi keskeytys tai epäonnistuminen ei vielä pilaa menestymisen mahdollisuutta sarjassa. Pisteet jaetaan luokittain ja pistetaulukossa arvostetaan suurempaa lähtijämäärää luokassa, näin ollen jokaisella osallistujalla on hyvät mahdollisuudet palkinnoille. Pistelasku on käännetty toisinpäin, eli menestyksestä saa vähemmän pisteitä ja vähiten pisteitä kerännyt kilpailija on voittaja. Sarjassa tullaan palkitsemaan viisi parasta kilpailijaa lahjakorteilla, joiden yhteisarvo on 10000€. - Palkittavien joukkoon voi esimerkiksi nuorten luokan kuljettajilla olla hyvin realistiset mahdollisuudet päästä tässä sarjassa, toimikunta pohtii.

Vauhtiajot palaavat Rovaniemen juhannukseen

Ennen hyvin perinteiset Ounasvaaran Vauhtikisat, jotka ajettiin vuosikymmeniä sitten Rovaniemellä juhannuksena, vetivät tuhansia ihmisiä katuratojen varsille. 50- sekä 60-luvulla järjestetyt kilpailut ajettiin ensin Ounasvaaralla ja sen jälkeen rautatieaseman kupeessa. Tänä juhannuksena ajettavat Napapiirin Vauhtiajot ei ehkä pääse samoihin katsojalukemiin, mutta toivottavasti vahvasti autourheiluhenkisessä kaupungissa kiinnostus herää jälleen juhannuskisojen pariin. – Varmasti vanhempi autourheiluväki muistaa Ounasvaaran Vauhtikisat ja toivotaan, että myös he suuntaavat juhannuspäivänä Napapiirille katsomaan vauhdin hurmaa, järjestelytoimikunta toivoo.

Rovaniemen Urheiluautoilijat järjestää Vauhtiajot tutulla Napapiirin sekä SantaParkin väliin sijoittuvalla radalla juhannuspäivän iltana. Klo 18 starttaavassa kilpailussa ajetaan SantaParkilta Napapiirin suuntaan. – Rata toimii hienosti niin päin ajettuna ja viime vuosien palaute kuljettajilta alueella ajetuista radoista teki radan valinnasta helppoa, ratatiimi toteaa. Sarjan nimikin haluttiin liittää osaksi omaa kilpailua myös ihan kirjaimellisesti. – Meille Yöttömän Yön slogan on helppo toteuttaa kesän valoisien öiden takia. Alun alkaen ajattelimme käyttää sen hyödyksi ja ajaa kilpailu mahdollisimman myöhään. Onneksi viranomaiset ovat näyttäneet vihreää valoa sen toteuttamiseen, toimikunta iloitsee.

Kilpailukeskuksen sijainti on loistava ja vieressä sijaitseva mökkikylä tekee siitä suorastaan ihanteellisen. Alueelle on helppo saapua valtatietä pitkin sekä muut palvelut takaavat viihtyvyyden myös kilpailun ulkopuolella. – Santa Claus Holiday Village on ympäristönä enemmän kuin voimme toivoa. Varikkoalueelta löytyy tilaa isommallekin autolle sekä huoltotiimeille. Kilpailijat saavat halutessaan rakennettua huoltopilttuunsa mökkiensä pihoille ja olla alueella kuin yhtä suurta moottoriurheiluperhettä, toimikunta veistelee hymyssä suin.

Yöttömän Yön Rallisprinttien sarjasäännöt sekä lisätietoa Napapiirin Vauhtiajoista löydät www.roiua.fi sivustolta.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla