Mika Myllylä. Kuva: Jani Kekoni

Jo 16. kerran järjestettävä Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava asfalttisprint-sarjan ensimmäinen osakilpailuviikonloppu on vuorossa jo kuukauden päästä. Ehkäpä Raaseporin Hörsbäckin teollisuusalueella kisataan tänä vuonna asfalttisprinttiä erittäin poikkeuksellisesti korkeiden lumikasojen välissä.

Neljä osakilpailuviikonloppua kattavassa Future Cup -asfalttisarjassa ajetaan jokaisessa kaksi osakilpailua ja niiden kahdeksasta ajetusta kilpailusta kuusi parhainta tulosta lasketaan lopputuloksiin.

 Yleisölle kiinnostavuutta kasvatetaan, kun kilpailujen lähtöjärjestys tullaan laatimaan autojen tehojen ja kuutiotilavuuksien mukaisesti pienemmästä suurimpaan kuitenkin siten, että luokittain ajetaan peräkkäisillä numeroilla. Suurin uutuus on kuitenkin ns. parisprintti sekä kuuma lähtö, eli mikäli radoista pystytään rakentamaan Rallin MM-sarjasta tuttu yleisöerikoiskoe, voidaan kilpailut ajaa ns. parilähtöinä tai muutamissa asfalttisprinteissä aikaisemmin kokeiltuna ns. kuumana lähtönä.

Autojen luokkajakoa on myös yksinkertaistettu ja tiivistetty kokonaisuutta; Senioreiden 2WD on nyt jaettu kahtia, eli yksi luokka on lisää, naisten 4WD-luokassa sallitaan vain ralliautot, luokat 4 ja 11 on yhdistetty seuraaviin isompiin luokkiin, junioreiden 4WD-ralliautot eli luokka 8 yhdistetään yleisen luokan 1 kanssa ja 4WD-ralliautoluokkiin hyväksytään nyt myös uudet R-lite autot. Lisäksi Nuorten luokissa on tapahtunut muutoksia.

Sarjapromoottori Kari Tasanko on pitkän linjan autourheiluvaikuttaja ja hänellä on halu jatkaa suomalaisen autourheilun kehittämistä. 15 vuotta on kilpailtu lähes samanlaisilla kuvioilla ja siten hän haluaa tuoda jotain uutta niin kilpailijoille kuin katsojille. Lisäksi sarjan pääpalkinnot ovat laadukkaat grillikodat, joissa voi muun muassa viettää nautinnollisia ruokailuhetkiä jopa 20 henkilön voimin tai majoittaa 3-5 henkilöä. Pääpalkintoja on kaksi ja ne annetaan 2WD ja 4WD CUP -voittajille syyskuussa sarjan viimeisen osakilpailun palkintojen jaossa.

– Kuluneena kahtena kilpailukautena 2WD ja 4WD CUP -voittajat on palkittu saunoilla. Nyt halusimme kunnioittaa sarjamme perinteitä ja sen myötä myös hallitsevilla mestareilla on mahdollisuus ajaa palkintosaunojensa viereen
lisää tunnelmallista kalustetta kuusikulmaisesta, höylähirrestä valmistetusta grillikodasta, joka sisältää myös ns. isännän grillin jossa on muun muassa kääntyvät paisto-, grillaus- ja keittotasot. Näin syyskuun toisen päivänä Jurvan radalla niin 2WD kuin 4WD CUP -voittajat saavat palkinnot mukaansa ja pääsevät siten osatoimituksena kasailemaan palkintojaan, Taasanko kertoo.

Uusien tuulien siivittämän kesän asfalttibaanoille

Autourheilussa eletään vahvaa nousukautta ja sen myötä Future Cup -asfalttisprintsarja haluaa olla ensimmäisten joukossa ja tarjota niin kilpailijoille kuin katsojille uusia asioita. Yksi näistä on ns. parisprint, joka voidaan rakentaa Kemoran ja Jurvan moottoriradoille. Muissa sarjan kilpailuissa voidaan rallisprintin perinteisen kilpailumuodon lisäksi ajaa erillinen ns. kuuma lähtö. Tasanko on vahvasti muutoksien takana.

– Sarjan 15-vuotisen historian aikana on kilpailukaudesta toisteen menty lähes samalla kaavalla. Nyt on aika kokeilla uutta ja sitä kautta kehittää tätä vauhdikasta autourheilulajia. Omien kilpailu- ja katsojakokemuksieni myötä parisprint on ehdottomasti tulevaisuuden kilpailumuoto. Sen sijaan alunperin ideoimamme lähtövälien lyhennys ei ajanotollisista syistä ole mahdollista ja näin, aikaisempien vuosien tapaan, kilpailijat lähtevät reitille 30 sekunnin välein kuitenkin siten, että luokittainen minuutin aikaväli poistuu, Tasanko kertoo.

Intensiivinen kausi alkaa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Raaseporista. Kahta viikkoa myöhemmin kilpaillaan Vetelin Kemoran moottoriurheiluradalla. Viikkoa ennen juhannusta ajetaan Nokialla ja kausi huipentuu syyskuun alussa Jurvan Botniaringin radalle. Näin saadaan heinä- ja elokuu täysin vapautettua kesälomille.

Aikaisemmista vuosista poiketen ennakkoilmoittautumista ei ole vaan ilmoittautuminen on jo käynnissä Autourheilun Kansallisen Keskusliiton KITI’ssä. Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2018 klo 23:59. Silti kaikkien
ilmoittautuneiden kesken arvotaan perinteikäs kilparengassarja.

Future Cup 2018 asfalttisprint-sarjan osakilpailut:
(6 parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin)
– 28.4.2018: Raasepori 1, Tammisaari
– 29.4.2018: Raasepori 2, Tammisaari
– 12.5.2018: Kemora 1, Veteli
– 13.5.2018: Kemora 2, Veteli
– 16.6.2018: Nokia 1
– 17.6.2018: Nokia 2
– 1.9.2018: Jurva 1
– 2.9.2018: Jurva 2

Future Cup 2018 TV-lähetysajat C More MAX kanavalla:
– Raasepori Tv-lähetys 10.5.2018 klo 21
– Kemora, Veteli Tv-lähetys 24.5.2018 klo 21
– Nokia Tv-lähetys 28.6.2018 klo 21
– Jurva Tv-lähetys 13.9.2018 klo 21
– Kausikooste Tv-lähetys 1.11.2018 klo 21

Teksti: Future Cup Tiedotus / Jani Kekoni

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.