Jere Pensas taistelee Renault Meganella rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan Suomi Cup -pisteistä Mäntyvaaran mutkissa lauantaina. Kuva: JiiVee Korpela

Rallisprintin SM-sarjan toinen ja talvikauden hyvästelevä osakilpailu kurvaillaan nyt lauantaina 10. maaliskuuta Rovaniemellä. V1600 -luokan Suomi Cup -pisteistä ajavalla kauden ensimmäisen osakilpailun voittajalla Jere Pensaalla on selkä tavoite Mäntyvaaran kahinoihin.

Laihialainen haluaa säilyttää luokan piikkipaikan rallisprintin SM-sarjan siirtyessä kevättauolle.

Pensas on rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan mestari kahdelta edelliseltä kaudelta, tosin ne mestaruudet tulivat nuorten luokan puolelta. Pensas saa tällä kaudella vastaansa yleisen luokan puolella monta huomattavan kokenutta kuljettajaa. Laukaan kauden avauskilpailun voitto antoi osviittaa, missä nyt mennään.

– Tiedän, että tänä vuonna kisat ovat varmuudella paljon tiukempia kuin edellisillä kausilla. Olen varautunut siihen ja pyrkinyt nostamaan omaa vauhtiani. Autooni Renault Meganeen on myös tehty pieniä muutoksia helpottamaan ajamista. Laukaan kisasta sain hyvän tuloksen täysin riskittömällä ajolla, Pensas avaa.

Rovaniemellä ajettava reitti on ennakkotietojen mukaan erityyppisessä maastossa kuin kauden avaus Laukaalla. Lisäksi Pensaalla on vauhtipätkät verissä viime viikonlopun SM-rallista Joensuusta. Millä asenteella nuorimies starttaa lauantaina Mäntyvaaralla?

– Täytyy kiertää reitti läpi ennen kisaa tarkalla silmällä. Jos matkalla on hitaita paikkoja, ne on selvitettävä järki päässä. Muuten kaasu pitää olla koko ajan pohjassa. Jotenkin noin ne voitot ovat ennenkin tulleet. Luotan siihen, että samoilla lääkkeillä pärjään nytkin, Pensas järkeilee.

Kilpailu Rovaniemen Mäntyvaaralla käynnistyy nyt lauantaina 10. maaliskuuta klo 11:30.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla