Panu Mertalavauhdissa vuoden 2017 Nokian osakilpailussa. Kuva: Future Cup Tiedotus

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna perinteikkäältä Raaseporin Hörsbäckin teollisuusalueelta starttaavan, jo 16. kerran ajettava Future Cup asfalttisprint-sarja tulee olemaan entistä vauhdikkaampi.

Neljä osakilpailuviikonloppua kattavassa asfalttisarjassa ajetaan jokaisessa kaksi osakilpailua ja niiden kahdeksasta ajetusta kilpailusta kuusi lasketaan lopputuloksiin.

Kilpailukauden 2018 uutuuksina on mm. kilpailunumerojen siirto sivuovista takalasiin sekä pysyvät vuosinumerot. Lisäksi yleisölle kiinnostavuutta kasvatetaan, kun kilpailujen
lähtöjärjestys tullaan laatimaan autojen tehojen ja kuutiotilavuuksien mukaisesti pienemmästä suurimpaan kuitenkin siten, että luokittain ajetaan peräkkäisillä numeroilla. Suurin uutuus on kuitenkin ns. parisprintti sekä kuuma lähtö, eli mikäli radoista pystytään rakentamaan Rallin MM-sarjasta tuttu yleisöerikoiskoe, voidaan kilpailut ajaa niin sanotusti parilähtöinä tai muutamissa asfalttisprinteissä aikaisemmin kokeiltuna niin sanottuna kuumana lähtönä. Myös kilpailuista tehdään nopeatempoisempia, kun parisprinttiä lukuun ottamatta, lähtövälejä pienennetään nykyisestä 30 sekunnista.

Autojen luokkajakoa on myös yksinkertaistettu ja tiivistetty kokonaisuutta; Senioreiden 2WD on nyt jaettu kahtia, eli yksi luokka tulee lisää, naisten 4WD-luokassa sallitaan vain ralliautot, luokat 4 ja 11 on yhdistetty seuraaviin isompiin luokkiin, junioreiden 4WD-ralliautot, eli luokka 8 yhdistetään yleisen luokan 1 kanssa ja 4WD-ralliautoluokkiin hyväksytään nyt myös uudet R-lite autot. Lisäksi Nuorten luokissa on tapahtunut muutoksia.

Myös Cup-voittajien pääpalkinnot on julkaistu ja ne ovat kuusikulmaisia, erittäin laadukkaita grillikotia, joissa mahtuu majoittumaan 3-5 henkilöä. Nautinnollisia ruokailuhetkiä voi viettää jopa 20 henkilön voimin.

Sarjapromoottori Kari Tasanko on mielissään uutuuksista, joiden tarkoitus on kehittää kansallista autourheilua sekä ennen kaikkea tuoda jotain uutta niin kilpailijoille kuin katsojille.

– Ollaanhan samalla kaavalla kilpailtu jo 15 vuotta. Edellisen kerran sarjan pääpalkintoina on grillikodat olleet kaudella 2005, Tasanko toteaa.

– Kuluneena kahtena kilpailukautena 2WD- ja 4WD CUP -voittajat on palkittu saunoilla. Nyt halusimme kunnioittaa sarjamme perinteitä ja sen myötä myös hallitsevilla mestareilla on mahdollisuus ajaa palkintosaunojensa viereen lisää tunnelmallista kalustetta kuusikulmaisesta, höylähirrestä valmistetusta grillikodasta, joka sisältää myös ns. isännän grillin jossa mm. kääntyvät paisto-, grillaus- ja keittotasot. Näin syyskuun toisena päivänä Jurvan radalla niin 2WD- kuin 4WD CUP -voittajat saavat palkinnot mukaansa ja pääsevät siten osatoimituksena kasailemaan palkintojaan, Taasanko kertoo.

Uusien tuulien siivittämän kesän asfalttibaanoille

Autourheilussa eletään vahvaa nousukautta ja sen myötä Future Cup -asfalttisprintsarja haluaa olla ensimmäisten joukossa ja tarjota niin kilpailijoille kuin katsojille uusia asioita. Yksi näistä on ns. parisprint, joka voidaan rakentaa Kemoran ja Jurvan moottoriradoille. Muissa sarjan kilpailuissa voidaan rallisprintin perinteisen kilpailumuodon lisäksi ajaa erillinen ns. kuuma lähtö. Tasanko on vahvasti muutoksien takana.

– Sarjan 15-vuotisen historian aikana on kilpailukaudesta toisteen menty lähes samalla kaavalla. Nyt on aika kokeilla uutta ja sitä kautta kehittää tätä vauhdikasta autourheilulajia. Omien kilpailu- ja katsojakokemuksieni myötä parisprint on ehdottomasti tulevaisuuden kilpailumuoto ja lisäksi, kun perinteiseen tapaan ajettavissa kilpailuissa lähtöväliä tullaan kaventamaan, niin kaikilla tapahtumaan osallistuvilla on entistä enemmän adrenaliinia veressä; katsojilla on nopeatempoista seurattavaa ja kilpailijoiden on tosissaan edettävä radalla ettei seuraava saa kiinni, Tasanko kertoo.

Intensiivinen kausi alkaa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Raaseporista, josta kahta viikkoa myöhemmin kilpaillaan Vetelin Kemoran moottoriurheiluradalla. Viikkoa ennen juhannusta ajetaan Nokialla ja kausi huipentuu syyskuun alussa Jurvan Botniaringin radalle. Näin saadaan heinä- ja elokuu täysin vapautettua kesälomille.

Future Cup 2018 asfalttisprintsarjan osakilpailut

(6 parasta tulosta lasketaan lopullisiin pisteisiin)
– 28.4.2018: Raasepori 1, Tammisaari
– 29.4.2018: Raasepori 2, Tammisaari
– 12.5.2018: Kemora 1, Veteli
– 13.5.2018: Kemora 2, Veteli
– 16.6.2018: Nokia 1
– 17.6.2018: Nokia 2
– 1.9.2018: Jurva 1
– 2.9.2018: Jurva 2

Teksti: Jani Kekoni / Future Cup Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla