Rallisprintin SM-sarjan nuorten luokan tuplamestari Jere Pensas lähtee uuteen mitalijahtiin yleisen luokan puolelle. Kuva: JiiVee Korpela

Rallisprintin SM-sarjan nuorten luokan tuplamestari, 18-vuotias laihialainen Jere Pensas, aloittaa uuden jahdin tulevana sunnuntaina rallisprintin SM-kauden avauksessa Laukaalla.

Syksyllä ajokortti-iän saavuttanut Pensas kilpailee edellisiltä kausilta tutulla Renault Megane Coupe -autollaan junioreiden ja yleisen luokan kuljettajien luokassa, jossa kisataan kaksivetoisilla V1600 -luokan kisapirsseillä.

Viime syksynä, nuorten luokan mestaruuden jo varmistuttua Pensas kilpaili kauden viimeisessä SM-rallisprintissä yleisessä luokassa. Laihialainen päästeli V1600 -luokan toiseksi kun mukana oli 17 kilpailijaa. Luokassa voi siis olla vastassa kuljettajia, joilla parhaassa tapauksessa saattaa olla jopa kymmenien vuosien kokemus kilvanajosta. Pensas tietää, että vastus kovenee, mutta nuorukaisen tavoitteet ovat silti selkeät Laukaassa kurvailtavalle Suomen MM-rallista tutulle Ruuhimäen vauhtipätkälle.

– Ei sitä varmaan kilpailutilanteessa tiedosta ketä vastaan ja missä luokassa kilpailee. Yritän tietenkin vähintään samanlaisia vetoja kuin ennen. Viime vuonna kun vertasin omia aikojani yleisen luokan puolelle, olisin niillä ajoilla ollut kärkipaikoilla myös yleisessä luokassa.

– Lisäksi auton tekniikka on talven aikana laitettu niin kilpailukykyiseksi kuin sen vain V1600 -luokan puitteissa voi laittaa. Rengastesteissä on monien mahdollisuuksien joukosta haettu se oikea vaihtoehto kauden avaukseen. Luotan siihen, että pystyn Riihimäen vauhdikkaalla tiellä ajamaan luokkavoitosta, Pensas junttaa.

Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan edellisiltä kausilta tutulla kaavalla. Kaksi osakilpailua päästellään talvella, kaksi kisaa alkukesästä asfaltilla ja kaksi viimeisintä sorateillä syyskesällä, kauden päättyessä Laihialla.

Teksti: JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla