Savonlinnan UA:n Veijo Hänninen oli mukana viime viikonloppuna Lammin Historic Rally Trophy -osakilpailussa. Kiirettä miehellä pitää, kun jo ensi sunnuntaina osallistuu Rantasalmella ajettavaan rallisprint-kisaan luokassa, jossa autot ovat vuoden 1969 mallisia tai vanhempia eli noin viisikymppisiä menopelejä.

Kuva Marko Kyöstilä

Alkuvuoden lauhan sään vuoksi tammikuun viimeiseen viikonloppuun siirretty Lipposen OP-Talvirallisprint on vihdoin valmiina toimimaan näyttämönä, kun Historic Rally Club Finlandin vuosittainen rallisprint-sarja alkaa sunnuntaina Rantasalmella.

Historic Rally Trophy -sarjan aloituksessa Lammilla historic-luokkien osanottajamäärä oli huomattavasti kasvanut, niin myös historicien rallisprint-sarjan kohdalla on käynyt. Viimevuotisesta rallisprint-sarjan kärkikymmeniköstä sarjakakkonen Niko Allinen, sarjakuutonen Antti Manninen sekä sarjan kahdeksas JP Haapasalo eivät ole Rantasalmella mukana. Sen sijaan pieksämäkeläinen Vesa Rissanen nähdään puolustamassa mestaruuttaan. Päijät-Hämeen UA:n Kari Haapalainen, joka sijoittui viime vuonna pronssille, tiedetään kovaksi haastajaksi Rissasellekin, vaikka eri luokassa ajavatkin.

Historicien rallisprint-sarjassa auton valmistusvuosi (->69) määrää luokan vain luokassa 22, jossa kuutiotilavuus on vapaa. Muissa (23–26) vuosimallilla ei ole väliä, mutta auton kuutiotilavuuden mukaan (enint. 1300, enint. 1600, enint. 2000 ja yli 2000 cc) kilpailijat on jaettu neljään luokkaan.

Rantasalmen moottoriradalla ajetaan noin 3,1-kilometrinen kierros kahteen kertaan. Rata on pinnaltaan osittain luminen sekä jäädytetty vedellä.

Ensimmäisinä kisaan starttaavat historic-luokat. Myös toiselle kierrokselle historic-autot pääsevät ensimmäisinä mahdollisesti parantamaan aikaansa, sillä sekin ajetaan sekä luokan että luokan sisäisesti samassa järjestyksessä kuin ensimmäinenkin kierros.

Kilpailijat pääsevät tutustumaan rataan jo kello 8:sta alkaen. Ohjaajakokous on klo 10 ja kilpailu alkaa klo 11.00.

Rantasalmen Lipponen OP-Talvirallisprintiin 2018 ilmoittautuneista luokkavoittoon viime vuonna ylsivät Hannu Kärkkäinen (lk 1), Kari Haapalainen (lk 3), Vesa Rissanen (lk 4) sekä Matti J. Tarvainen (lk 5). Tänä vuonna Kärkkäinen saa haastajan savonlinnalaisesta Veijo Hännisestä. Luokasta 2 on pois Niko Allinen, joten taistelutanner on vapaana Keski-Karjalan Hannu Tikalle, joka oli sarjapisteissä viime vuonna 8:s, sekä Daihatsu-kuljettajalle Rami Suomiselle. Luokassa 3 Haapalaisen haastaa jälleen Esa Vahvaselkä.  Sarjamestari Rissasen kanssa samassa luokassa 4 on kolme muutakin, kun Jukka Aromaan lisäksi uusia ovat raahelainen Mikko Aho ja Rantasalmen oma Kari Pylkkänen. Matti J. Tarvainen saa luokkaan myös kanssakilpailijan, kun Jasmi Rekola on Mercedes Benzillä ilmoittautunut luokkaan 5.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.