Jyrki Järvilehto (oik.) kävi Laihialla testaamassa Mika Lemmetin nopeaa rallisprint Toyotaa. Lemmetin osaaminen ja auton iskukyky teki suuren vaikutuksen paljon autourheilussa kokeneeseen Järvilehtoon. Kuva: Vesa Rauhala

Laihian Urheiluautoilijoita edustava Mika Lemmetti valmistautuu parasta aikaa helmikuun 11.

päivä alkavaan rallisprintin SM-sarjaan. Kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari ei tule olemaan tälläkään kaudella helppo voitettava. Niin auton, kuin kuljettajankin vire on vähintääkin samaa luokkaa kuin viime kaudella.

– Autosta on saatu reilu 20 kiloa pois. Koria ja tekniikkaa on huollettu joka osa-alueelta. Kilpailu luokassamme on edelleen kovaa, joten kehitystä omassa tekemisessä on tapahduttava, Lemmetti aloittaa.

Kuuden osakilpailun sarjaa ajetaan lumella, asfaltilla ja soralla. Talven osakilpailut Laukaassa ja Rovaniemellä ovat sarjassa uusia.

– Ajoin Laukaan kilpailun viime vuonna. Se on MM-rallista tuttua Ruuhimäen erikoiskoetta. On hyvä, että sarjaan tulee uusia osakilpailuja, Lemmetti toteaa.

Hän on testannut tuttua Toyota Starlettia ahkeraan ja kilpailujakin ennen Laukaan SM-avausta tulee ajetuksi neljä. Jo ajetuissa Lahden ja Pieksämäen kilpailuissa hän on ollut kaksivetoisten nopein.

– Se on hyvä kisamäärä. Autossa on ollut muutamia teknisiä ongelmia. On hyvä, että ne tulee nyt esille ja saadaan ne korjattua, mestari miettii.

– Mestaruus on ehdottomasti tavoitteena, Lemmetti lataa.

Teksti & kuva: Vesa Rauhala

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla