Rallicrossissa kymmenvuotisjuhlakautta viettävä Jere Kalliokoski tavoittelee kolmatta perättäistä RX Masters -kilpailun voittoa tulevana viikonloppuna Jalasjärvellä. Kalliokoskella on kotimaan kansallisista kilpailuista jo viiden voiton putki, edellisen kerran alahärmäläinen on pudonnut ykköspallilta juuri Jalasjärvellä, SM-sarjan kaatosadekilpailussa sijoitus oli kolmas. Palkintokoroke on tullut tutuksi peräti kuudessatoista edellisessä Suomessa ajetussa kilpailussa, viimeksi Kalliokoski jäi podiumin ulkopuolelle Kaanassa kesällä 2017.

- En tiennyt tällaisesta putkesta, ei ole tullut laskettua. Mutta hienoltahan tuo tuntuu, kivasti on näyttänyt menevän. Kertoo tietysti myös siitä, miten hyvin tiimi pitää autosta huolta, se on toiminut kisasta toiseen, Kalliokoski toteaa.

Aukusti RX Masters -kilpailussa Kalliokoski saa vastaansa yhdeksän Supercar-luokan kuljettajaa. Valmistautuminen on sujunut tuttuun tapaan, oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta on edellisen kilpailun jäljiltä huollettu, testiä Kalliokoski ei ennen Jalasjärven kilpailua aja. 

- Kouvolan jäljiltä auto jäi ehjäksi, kaikki öljyt on vaihdettu ja jokainen paikka tarkastettu, mitään vaihdettavaa ei ollut. Testataan Jalasjärvellä perjantain vapaissa harjoituksissa että kaikki toimii. Murtoharjun rata on vauhdikas, erittäin mukava ajaa, siellä on nopeaa kurvia ja hitaista paikkoja missä otetaan vauhtia pois. Toivotan että tulee tiukkaa vääntöä, ja tällä kertaa kuiva keli, Kalliokoski ennakoi.

Kilpailu Jalasjärvellä käynnistyy lauantaina klo 11.00, palkinnot jaetaan alustavan aikataulun mukaan klo 17.00. 

RX Masters - RX Masters on SM-sarjan rinnalle tullut kansallista kisoista koostuva sarja
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport | Facebook

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.