Kymmenvuotisjuhlaa rallicrossin parissa viettävä Jere Kalliokoski tavoittelee kauden toista voittoa Kouvolan kansallisesta RX Masters -kilpailusta tulevana lauantaina. Yhtenäiseen formaattiin sovitettuja RX Masters -kilpailuja on tällä kaudella neljä, ensimmäinen ajettiin Honkajoella toukokuussa, ja se päättyi alahärmäläisen selvään voittoon. Honkajoen jälkeen Kalliokoski otti mittaa Kouvolan Tykkimäessä kansainvälisistä huippukuljettajista, RallyX -sarjan Suomen osakilpailussa Kalliokoski oli Supercar-luokan paras kotimainen kuljettaja kakkos- ja kolmossijoilla.

- Kauden alkupuoli on mennyt ihan hyvin, ensimmäisestä RX Mastersista voitto ja podiumilla RallyX:ssä, ihan tyytyväinen pitää olla, vaikka se kirkkain jäi saavuttamatta Kouvolasta. Honkajoen Masters oli mukava kisa, nopeatempoinen päivä, keli oli hieno, rata hyvässä kunnossa ja paljon yleisöä, mikäs siinä oli päästellä, Kalliokoski paketoi alkukautta.

RallyX -kilpailun jälkeen Ford Fiestan koria on siistitty kovaotteisen kisan jäljiltä, mutta tekniikkaan on koskettu vain huoltamista varten. Kalliokoski Motorsport -tiimin koko kalusto nähdään tositoimissa Kouvolassa, Honkajoella Jyrki Järvilehdon ajaman Mercedes-Benzin puikkoihin hyppää RallyX -kilpailun tapaan Jonne Ollikainen, ja Skoda Fabian ratissa nähdään Tuomas Skantz. Suuren osallistujamäärän keränneessä kilpailussa Kalliokosken tavoite on selkeä, vain voitto kelpaa.

- Setupit Kouvolaan on valmiina RallyX:n jäljiltä, nyt vain toivotaan kuivaa keliä ja paljon yleisöä. Tykkimäen rata on yksi Suomen parhaista, se on tarpeeksi haastava, hienoimmat kohdat ovat mielestäni hyppyri ja ”Lantan mutkan” jälkeinen pitkä vasuri. Voittoa lähden hakemaan, ja samalla tietysti toivon koko tiimille menestystä, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

RX Masters -kilpailuissa ajettavat luokat ovat V1600, KRC Open, Autokrossi ja Supercar. Kilpailu käynnistyy Kouvolassa lauantaina alkuerillä klo 11.00. 

Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport | Facebook
RX Masters - RX Masters on SM-sarjan rinnalle tullut kansallista kisoista koostuva sarja
RX Masters | Facebook

Kuvat Tonigraphs / Toni Ollikainen, teksti Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.