Palkintokorokkeella lauantaina Kalliokoski, Kevin Eriksson ja Juha Rytkönen

Kymmenvuotisjuhlaa rallicrossin parissa viettävä Jere Kalliokoski, 25, oli nopein suomalainen kansainvälisen RallyX -rallicross-sarjan Suomen osakilpailuissa Kouvolassa viikonloppuna. Alahärmäläinen ajoi lauantaina Supercar-luokassa toiseksi, sunnuntaina sijoitus oli kolmas.

Kalliokosken kauden päätavoite, Kouvolan kovatasoinen RallyX -kilpailu sujui lähes suunnitelmien mukaan, tavoitteeksi asetettu palkintokorokepaikka täyttyi. Kouvolassa ajettiin kaksi erillistä osakilpailua, molempina päivinä ohjelmassa oli kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Kolminkertainen kuninkuusluokan Suomen mestari Kalliokoski aloitti lauantain voitolla, toisessa erässä sijoitus oli toinen, mutta kolmannen erän lähtönahistelut pudottivat härmäläisen kokonaistuloksissa toiseksi. 

- Aloitettiin hyvin pohja-ajalla, seuraavassa lähdössä oli pientä hässäkkää ensimmäisessä kurvissa ja hävittiin pohja-aika erittäin pienellä erolla. Kolmanteen erään jouduin lähtemään ulkopuolelta ja tuli alussa vähän kolarointeja, siinä jäätiin kuudenneksi, AL Härmää edustava Kalliokoski kertoo. 

Semifinaalissa Kalliokoski oli nopein ja lunasti paikan finaalin eturiviin. Finaalissa paalupaikalta lähtenyt ruotsalainen Kevin Eriksson piti pintansa, kaksikko meni kylki kyljessä kaksi ensimmäistä mutkaa, mutta sijoitus ei vaihtunut. Kevinin pikkuveli Oliver Eriksson tuli vielä jokeritaktiikan ansiosta Kalliokosken eteen, ja suojasi isovelin johtoasemaa. Oliverin mentyä lisälenkille, nousi Kalliokoski takaisin toiseksi, mutta Kevin Eriksson oli jo päässyt karkuun. 

- Semissä paalulta voittoon, finaalissa oli tosi kovaa vääntöä lähdössä, en aivan kerinnyt ulkopuolelta taittamaan Erikssonin eteen. Kakkoskurvissakin oli vähän tilannetta, sieltä meinasi toinen Eriksson tulla ohi, mutta sain peipattua itseni sen eteen. Haastava finaali, tosi kovaa mentiin, eikä sorapätkillä oikein nähnyt mitään kun pölisi niin kovaa. Pojat katsovat että auto on kunnossa, parannetaan huomenna pykälällä. 

Sunnuntain kilpailu käynnistyi tahmeammin kuin lauantain, ensimmäisessä erässä sijoitus oli kolmas ja toisessa kuudes. Viimeiseen erään Kalliokoski tuli sisuuntuneena, ajoi oli aggressiivista ja se siivitti härmäläisen erän voittoon. 

- Vähän epäonnistuin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta otin itseäni niskasta kiinni ja ajoin pohjat viimeiseen. 

Semifinaalissa lähtöpaikka oli eturivissä, vierellä Rytkönen. Ensimmäisessä mutkassa Kalliokoski joutui ulos, ja putosi viidenneksi, mutta kaivoi toistamiseen sunnuntain aikana taistelijan luonteen esille, raivasi tiensä kolmanneksi, ja nousi finaalin takariviin. Viikonlopun viimeisessä startissa oli sähköinen tunnelma, tiimikaveri Jonne Ollikainen oli myös selvittänyt Supercar-luokan debyytissään tiensä finaaliin ja lähti toisesta rivistä, Kalliokosken edestä. Kalliokoski nousi takaa väkisin kolmanneksi, ensin ohi Ollikaisen ja vielä ohi eturivistä lähteneen Rytkösen. Maaliin Kalliokoski tuli kolmantena ja huokui tyytyväisyyttä sunnuntain noususta, aamun vaikeuksista kovan taistelun kautta palkintokorokkeelle. 

- Semifinaalissa väännettiin Rytkösen kanssa ekassa kurvissa, itsellä kävi siinä aika paha virhe, jalka ei osunut kaasupolkimelle, painoin pari kertaa tyhjää, onneksi pääsin kuitenkin nousemaan finaaliin. Siinä sain tosi hyvän lähdön, ekassa kurvissa oli kyllä niin paljon rytäkkää, en edes muista kuinka kaikki meni, mutta sieltä selvittiin. Jokeritaktiikka osui nappiin, eihän se ollut sitten kuin ajella maaliin. Viikonlopusta jäi tosi hyvä fiilis, näytettiin että vauhti on tallella kansainvälisessä kisassa ja tiimi on iskussa, Kalliokoski päättää.

Supercar finaali lauantai

1) Kevin Eriksson SWE 3.32,706
2) Jere Kalliokoski FIN +0,387
3) Juha Rykönen FIN +0,859
4) Yury Belevskiy AUT ++1,651
5) Oliver Eriksson SWE +1,744
6) Viktor Vranckx BEL DNF

Supercar finaali sunnuntai

1) Yury Belevskiy AUT 3.29,077
2) Peter Hedström SWE +2,318
3) Jere Kalliokoski FIN +4,402
4) Juha Rytkönen FIN +6,087
5) Viktor Vranckx BEL +11,543
6) Jonne Ollikainen FIN DNF

Tulokset: Notice Board | RallyX (chronomoto.com)
RallyX
Jere Kalliokoski RX
Kalliokoski Motorsport | Facebook

Kuvat  ja tekstiTonigraphs / Toni Ollikainen.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.