Kolminkertainen rallicrossin kuninkuusluokan Suomen mestari ajoi voittoon uudessa kansallisen tason RX Masters -rallicroskilpailussa Honkajoella. Jere Kalliokoski sai hyvää vastusta viime kaudella SM-pronssille ajaneesta Henri Haapamäestä, kolmanneksi Honkajoen tuhatpäisen yleisön edessä nousi Jari Tuuri. 

RX Masters -kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, joiden tulosten perusteella kuljettajat jaettiin finaaleihin. Kalliokosken Ford Fiesta toimi kuin kello, alahärmäläinen voitti jokaisen alkuerän, ja ansaitsi paikan finaalin eturiviin paalupaikalle. 

- Alkuerissä kaikki toimi, haettiin koko ajan parempia säätöjä ja saatiin niitä vähän parannettua, mutta ei riittävästi. Auto tuntui liukkaalta koko päivän. Oli haastavaa ajaa, mutta pysyin kärjessä, Kalliokoski kertaa. 

Finaalissa Kalliokoski onnistui nousemaan lähdöstä kärkipaikalle, mutta taistelu voitosta kävi kuumana. Viereltä lähtenyt Haapamäki sai hyvän lähdön, ja haastoi mestaria, mutta Kalliokoski piti Fiestansa keulilla koko päälähdön ajan, ja otti voiton. 

- Sain vähän huonon startin, mentiin Henkan kanssa rinnakkain ekaan kurviin, mulla oli sisäpuoli niin pääsin sen avulla kärkeen. Ensimmäinen kierros mentiin aika peräkkäin, seuraavilla sain tehtyä eroa, jokerin otin viimeisellä ja tulin muutamaa sekuntia ennen maaliin.

AL-Härmää edustavan Kalliokosken kalenteriin kuuluu tällä kaudella RX Masters -konseptin neljä kilpailua, sekä tulevana viikonloppuna, 27.-28.5. ajettava kansainvälinen RallyX -kilpailu Kouvolassa. 

- Honkajoen jäljiltä auto on nyt huollettu tarkasti, laitettiin uusi kytkin ja tehtiin perus huollot öljynvaihtoineen. Iskarit vielä vaihdetaan, kokeillaan jos saadaan paremmin pitoa, toki Tykkimäen radan sora on aivan erilaista kuin Honkajoella. Mastersin voitto antoi hyvät eväät Kouvolan kisaan, sieltä haetaan paikkaa palkintokorokkeelta, auton kimpusta tavoitettu Kalliokoski päättää. 

RX Masters Honkajoki 21.5.2023 finaali

1) Jere Kalliokoski 3.11,637
2) Henri Haapamäki +2,453
3) Jari Tuuri +6,340
4) Edijs Oss +7,564
5) Janne Rinta-Kauhajärvi +12,738
6) Kari Irri +13,441

21.05.2023 RX MASTERS HONKAJOKI VIRALLISET TULOKSET (padlet.com)
Jere Kalliokoski RX
RX Masters - RX Masters on SM-sarjan rinnalle tullut kansallista kisoista koostuva sarja
RallyX
RallyX Kouvola Finland

Kuva Tonigraphs / Toni Ollikainen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.