Viisi osakilpailua käsittävä rallicrossin SM-sarja käynnistyi viikonloppuna helteiseltä Ahvenistolta. Lauri Halonen, 13, oli sunnuntaina ajetun Xtrem Junior-luokan toinen, kouvolalaisella oli pitkään mahdollisuus jopa voittoon. Sarjapisteissä Halonen on niin ikään toisena.

Rallicross palasi Ahvenistolle kolmentoista vuoden tauon jälkeen SM-sarjan merkeissä. Täksi kaudeksi sarja on kokenut muutoksia, osakilpailut ovat kahden päivän mittaisia, ja ”koppiautojen” lisäksi radalla nähdään kaikki kotimaiset crosskart -luokat. Xtrem Junior-luokka ajettiin alusta loppuun kokonaisuudessaan sunnuntaina. Halonen aloitti hyvin, ensimmäisestä lähdöstä tuli voitto, ja kokonaisajoissa sijoitus oli toinen.  Viimeisessä alkuerässä tapahtui, radan soraosuudelle oli syöpynyt isoja kuoppia, ja ”Lakuauto” osui niihin niin rajusti, että kattokate irtosi. Alkuerien jälkeen Halonen oli neljäntenä, ja lunasti tuloksella paikan semifinaaliin.

- Alkuerät menivät ihan ok. Vauhti riittää, mutta täytyy välillä itse rauhoittua ettei vedä ihan sladissa, pitää ajaa vähän enemmän keula edellä. Meillä on aika matala toi auto, osui keula rytkyyn ja sitten vähän lensin, hyvä ettei kuitenkaan kaatunut, ja kattokin lähti siinä irti, Halonen kertasi.  

Semifinaali sujui hyvin, Halonen sai hyvän startin ja ajoi ykkösenä lähdöstä maaliin. Finaalissa toisesta ruudusta matkaan ampaissut Halonen jäi paalupaikalta lähteneen Mikael Uiton taakse, mutta teki ensimmäisessä mutkassa hienon ohituksen ja nousi kärkeen. Siitä käynnistyi lähes loppuun saakka jatkunut armoton voittotaistelu, joka ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, Uitto pääsi lisälenkkitaktiikan avulla nousemaan voittoon auton mitalla. Tutut kaverukset RallyX-sarjasta ottivat yhteen myös SM-sarjassa, sillä Halosen perässä kolmanneksi maaliin ajoi Joonatan Ylilammi.

- Finaalista jäi vähän hampaankoloon, pääsin kärkeen mutta menin jokerille toiseksi viimeisellä kierroksella ja se oli vähän huono taktiikka, olisi pitänyt mennä vasta viimeisellä. Uitto pääsi livahtamaan ohi ja putosin toiseksi, yritin viimeisessä mutkassa vielä ohi, mutta se ei enää onnistunut. Kokonaisuutena hyvä viikonloppu, kiitoksia yhteistyökumppaneille ja tiimille, Halonen päättää.

Seuraavan kerran Halonen nähdään tositoimissa kotiradallaan Kouvolan Tykkimäessä toukokuun viimeisenä viikonloppuna, kun kansainvälinen RallyX-sarja saapuu Suomeen. Halonen voitti sarjan viimeisimmän osakilpailun Ruotsin Tierpissä, ja on sarjan kokonaistilanteessa toisena.

Kuva RPF Media / Jari Nurminen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.