Lauri Halonen oli kovassa iskussa RallyX -sarjan Tierpin kilpailuissa. Lauantaina ajetussa kauden kolmannessa osakilpailussa 13-vuotias Halonen ajoi jännittävien vaiheiden jälkeen toiseksi, sunnuntain kilpailussa kouvolalainen otti kauden ensimmäisen voiton. Ydrefalk crosskartilla ajava Halonen on neljän osakilpailun jälkeen CrossCar Junior-luokassa toisena.

RallyX -sarjassa ajetaan kauden aikana kahdeksan osakilpailua. Sarja alkoi kaksi viikkoa sitten Tanskasta Nysumin nopealta radalta, Halonen ajoi siellä toiseksi ja kolmanneksi ja oli avausviikonlopun jälkeen kokonaistilanteessa kolmantena. Seuraava kilpailu ajetaan Kouvolassa, Suomen jälkeen on Norjan osakilpailu ja kausi päättyy Ruotsin Höljesiin. 

Lauantain kilpailu käynnistyi hyvin, Halonen oli kahdessa ensimmäisessä erässä kolmanneksi nopein. Viimeisessä erässä tuli takapakkia, sijoitus oli vasta kymmenes, kokonaistilanteessa sijoitus oli viides. Semifinaalissa Halonen otti voiton ja nappasi finaalipaikan. Finaali oli huikeaa taistelua lähdöstä ruutulipulle. Tierpin radan ensimmäinen mutka on ahdas, tungoksen jälkeen Halonen ampaisi Mikael Uiton perään ja hiillosti viime kauden mestaria viimeiselle kierrokselle asti, mutta Uitto piti pintansa.

- Kaksi erää meni ihan ok, ei mitään erityisiä virheitä, mutta kolmannessa erässä osuin kilpakumppanin kanssa yhteen, siinä meni aikaa ja olin vasta kymmenes. Finaalissa hain ykköspaikkaa, mutta Uitto piti hyvin ajolinjat, ei löytynyt ohituspaikkaa, varmistelin sitten oman paikkani kakkosena, Halonen kertaa.  

Sarjatilanne oli lauantain jälkeen ennallaan. Uitto johti, Joonatan Ylilammi oli toisena, mutta Halonen oli noussut Ylilammin kanssa tasapisteisiin. Alkuerät käynnistyivät tuttuun tapaan, Uitto oli nopein, Ylilammi toinen ja Halonen kolmas, mutta toisessa erässä tilanne muuttui, Halonen otti ensimmäisen erävoiton tällä kaudella. Alkuerien jälkeen suomalaisten dominoimassa luokassa Halonen oli ykkönen, Ylilammi toinen ja Uitto kolmas.

- Auton alustaa muutettiin vähän lauantaista, siitä tuli entistä parempi, lähdöt ja ajo sujui koko päivän hyvin.

Semifinaalissa paalupaikalta startannut Halonen otti voiton, mutta helpolla se ei tullut, Joni Turpeinen painosti lähdöstä maaliin. Finaalin lähtö oli dramaattinen, Uitto ajoi ensimmäisessä mutkassa Halosen perään, Halonen ajautui leveäksi ja kolme kilpakumppania tuli rinnalle. Seurasi huima tilanne, kolme nuorukaista tuli hyppyrille rinnakkain, Halonen selvitti uhkaavan tilanteen kunnialla ja nappasi piikkipaikan. Loput neljä kierrosta sujui kommelluksitta, Halonen lisäsi johtoaan ja sinetöi kauden ensimmäisen voiton. Tilanne sarjan kokonaistilanteessa muuttui, Halonen nousi toiseksi ohi Ylilammin, Uitto pysyi finaalin sijoituksesta huolimatta sarjan ykköspaikalla.  

- Semissä meinasi tulla moka, en huomannut ettei tultu vielä maaliin ja olin jo jarruttamassa varikolle, kunnes tajusin että tässähän on vielä kierros ajettavana. Finaalissa hyvä startti, jarrutin ensimmäiseen mutkaan melko aikaisin, että pystyisin pitämään sisälinjan eikä kukaan pääsisi ohi. Uitto veti aika kovaa perään, mutka meni leveäksi ja olin menettää ykköspaikan. Seuraavalla suoralla meitä oli kolme rinnakkain, minä, Norjan Sollie ja Ruotsin Hagström, mulla oli sisin rata ja onnistuin pitämään paikan kärjessä. Siitä selvittyäni sain oikeastaan vain ajella maaliin, voitto tuli. Kokonaisuus oli hyvä, ei isoja virheitä, joten tosi hyvillä mielin kohti seuraavan viikonlopun SM-sarjan ensimmäistä osakilpailua, Halonen päättää.

Halonen kilpailee seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna, crosskartit ovat osana uudistettua rallicrossin SM-sarjaa. Kotimaan kausi käynnistyy Ahvenistolta 13.-14. toukokuuta, sarjassa ajetaan viisi osakilpailua. RallyX -sarja jatkuu Halosen kotiradalla Kouvolan Tykkimäessä 27.-28. toukokuuta.   

Tulokset lauantai:

1) Mikael Uitto FIN 3.24,580
2) Lauri Halonen FIN +1.130
3) Joonatan Ylilammi FIN +1.367
4) Olliver Tveiten Sollie NOR +1.955
5) Viktor Kristensson SWE +14.486
6) Joni Turpeinen FIN (DNF)

Tulokset sunnuntai:

1) Lauri Halonen FIN 3.25,595
2) Joonatan Ylilammi FIN +2.757
3) Joni Turpeinen FIN +3.250
4) Mikael Uitto FIN +3.849
5) Hampus Hagström SWE +4.255
6) Olliver Tveiten Sollie NOR (DNF)

Sarjatilanne 4/8

1) Mikael Uitto FIN 110p
2) Lauri Halonen FIN 104p
3) Joonatan Ylilammi FIN 100p
4) Joni Turpeinen FIN 79p
5) Olliver Tveiten Sollie NOR 68p
6) Viktor Kristensson SWE 64p

Notice Board | RallyX (chronomoto.com)
xcjun_ch_point.pdf (chronomoto.hu)
RallyX
Etusivu - Rallicross SM
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuva Jari Nurminen / RPF Media, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.