RallyX -sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Ruotsin Tierpissä tulevana viikonloppuna. Kauden avausviikonlopun kilpailuissa palkintokorokkeelle toiseksi ja kolmanneksi noussut Lauri Halonen tähtää Tierpissä tuloksen parantamiseen. Halonen on Crosscar Junior-luokassa kolmantena, edellään suomalaiskaksikko, viime vuoden mestari Mikael Uitto ja Joonatan Ylilammi.

Kouvolalaisen 13-vuotiaan Halosen kaksi ensimmäistä kilpailua sujuivat hyvin, vaikka kauden alla tullut uusi auto ei aivan täydellisesti sopinut Tanskan Nysumin nopealle radalle. Auto on nyt käyty läpi ja testiajo suoritettu kotiradalla Kouvolan Tykkimäessä.

- Mutkissa vauhtia riitti, alusta oli tosi hyvä, mutta välitykset loppuivat Nysumin pitkillä suorilla eikä vauhti riittänyt Uitolle ja Ylilammille. Testissä saatiin hyvää tietoa autosta, se on nyt parempi, Halonen vinkkaa.

Tierp Arena valmistui kymmenen vuotta sitten, mutta alue on kokenut suuria muutoksia ja rallicrossrata on muuttunut alkuperäisestä parempaan suuntaan. Haloselle rata on uusi tuttavuus.

- En tiedä mitään Tierpin radasta, katson videoita ennen kisaa, harjoituksissa sitten tutustutaan tarkemmin.

Halosen tavoitteena on ajaa jälleen ehjä viikonloppu ja parantaa ajamista sekä sijoitusta.

- Kokonaisuus pitäisi olla hyvä, ehjä kisa ilman tyhmiä mokia. Voittoa tietysti aina yritetään, mutta podiumpaikkakin on hyvä, siellä on taas niin kovia kuskeja mukana, Halonen kertoo.

Kilpailu Tierpissä ajetaan 6.-7. toukokuuta, Halosen ja "Lakuauton" menoa voit seurata suorana lähetyksenä RallyX:n YouTube -kanavalta. 

Sarjatilanne 2/8

1) Mikael Uitto 57p
2) Joonatan Ylilammi 52p
3) Lauri Halonen 51p
4) Joni Turpeinen 39p
5) Viktor Kristensson 34p
6) Anton Söderholm 33p

 

YouTube
RallyX
Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Kuva RPF Media / Jari Nurminen, teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.