Jyrki Järvilehto ajaa tulevalla kaudella rallicrossia Supercar-luokassa. Autona ”JJ Lehdolla” on Kalliokoski Motorsportin viime vuonna valmistunut Mercedes-Benz. Järvilehto ajaa alustavan suunnitelman mukaan neljä kansallista RX Masters -kilpailua, kausi käynnistyy Honkajoelta 21. toukokuuta.

Järvilehto testasi Mersun rallicrosstykkiä viime syksynä Hyvinkäällä, testi on luettavissa tammikuun Vauhdin Maailmasta. Testin jälkeen syntyi ajatus hypätä ratin taakse tositoimiin.

- Puhuttiin testin jälkeen, miten hieno auto on, ja millaista taitoa meillä Suomessa on kilpa-autojen rakentamiseen. Mika Kalliokoski (tiimin omistaja) heitti, että tule vetämään sillä joku kisa, siitä se ajatus lähti. Mika hoiti hommat nopeasti eteenpäin, joten olihan sitä tartuttava tilaisuuteen. On mieletön juttu että ylipäätään pääsee ajamaan tuollaista autoa, Järvilehto kertoo.

Järvilehdon autona on nelivetoinen A-mallin Mercedes-Benz. Autossa on kustomoitu kaksilitrainen moottori, josta löytyy tehoja noin 600 hevosvoimaa.

- Olen aina sanonut, että kilpuri alkaa vasta siitä, kun pellin alla on vähintään 500 heppaa. Auton rakentamisessa on tehty valtavasti työtä, se on kauttaaltaan aivan upea, aggressiivinen crossitykki. Ihan kuin faija nuorena tukisti, tuli aivan sama fiilis kun tuolla ajoi, se poistuu, lähtee, eikä ihan heti tarvitse kysellä lisää tehoa, jumankauta mikä rätinä ja pauke siinä on.   

Tavoite on asetettu, se on uuden oppiminen, mutta myös kilpaileminen. Aina kun laitetaan kypärä päähän ja kiristetään vyöt, mennään täysillä. 

- Tavoite on se, että yritetään tehdä parhaamme. Uuteen hyppääminen on tosi haastavaa, siellä on nuoria ja kokeneita crossikuskeja vastassa, Testi on aina testi, on eri asia kun lähdetään viivalta ajamaan ja vierellä on muitakin. Mulle on aina ollut tosi tärkeää, että kaikki on puhdasta ja kliiniä, nyt lentää sora ja kivet ropisevat. Jos olisi joskus ajanut vaikka jokkista, olisi enemmän perillä lajista ja radalla tapahtuvasta kontaktista. Nyt pitää aika nopeasti sisäistää uusia asioita, toivottavasti nuoret opastavat lajin saloihin. Odotan innolla tulevia kisoja, Järvilehto päättää.

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.