Viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa kilpaillut Juha Rytkönen päätti vuoden mittaisen kilpailutaukonsa menestyksekkäästi.

Suonenjokinen teki huiman paluun lajin huipulle ajamalla toiseksi kauden viimeisessä EM-sarjan osakilpailussa Belgiassa viime viikonloppuna. Voittajasta, Ruotsin Anton Marklundista Rytkönen jäi niukat 1,8 sekuntia.

Rytkönen kisasi EM-sarjassa ensi kertaa ja ylsi heti palkintokorokkeelle.

- Fiilis oli mieletön, kun pääsi pitkän tauon jälkeen viivalle. Lauantaina auto ei ihan osunut käteen ja oli myös vähän huonoa tuuria, kun tuli rengasrikkoa ja muuta. Ehkä myös vuoden poissaolo vaikutti, eikä ihan parasta kisarytmiä löytynyt, selkävaivoista alkuvuoden kärsinyt Rytkönen summaa.

- Sunnuntaiksi muutimme autoa aika paljon ja heti aamusta oli huippufiilis. Pystyimme puristamaan vauhtia lisää, ajoimme semifinaalin ykköseksi ja sitä kautta pääsimme eturivistä loppukilpailuun.

EM-sarjan mestaruuden jo aiemmin varmistanut Marklund karkasi heti avauskierroksella, mutta muut sarjan huippunimet joutuivat nöyrtymään Rytköselle. Suomalaiskuskin huippusuoritus kiinnitti myös lajin promoottorin huomion, sillä Rytkönen palkittiin EM-sarjan parhaana kuskina Belgiassa.

- Kisa oli kova ja valtavasti kovia miehiä lähtöviivalla. Heti lauantaina näki, että tässä sarjassa on kova vauhti. Piti onnistua todella hyvin, että pysyi vauhdissa mukana, Rytkönen kertoo.

- Muut ovat ajaneet koko kauden, joten siinä mielessä voin olla toiseen sijaan erittäin tyytyväinen. Puolikkaan päivän testeillä pystyimme kamppailemaan EM-sarjan huippuja vastaan. Siitä tuli mahtava fiilis.

Terveyshuolien väistyttyä on Rytkösellä taustajoukkojensa kanssa katseet jo tiukasti ensi kaudessa. Rallicrossin MM-sarja muuttui täysin sähköiseksi täksi vuodeksi, mutta uudistuksen jälkeen mukaan on onnistuttu houkuttelemaan vain kourallinen kuskeja.

Rytkönen kokee, että kovatasoinen EM-sarja kiinnostaa ihmisiä ja sitä kautta myös yhteistyökumppaneita huomattavasti enemmän.

- Tänä vuonna ei ole varmaan mitään kisoja enää tulossa. Hirveän kova halu olisi ajaa ensi vuonna. EM-sarja vaikuttaa tosi kovalta sarjalta. Siellä on kova kisa ja paljon autoja. Porukkaa myös kiinnosti Belgiassa EM-sarja valtavasti, Rytkönen sanoo.

- Mitään varmaa ei vielä ole, mutta kyllä me jotain koetamme saada aikaiseksi, jotta pääsisimme jatkamaan, eikä tarvitsisi vielä hanskoja lyödä naulaan.

Rytkösen tavoitteet ovat korkealla ensi kautta ajatellen.

- Ei tarvitse nöyristelemään lähteä. Teemme kovasti töitä, jotta voisin olla ensi vuonna täysillä mukana taistelemassa aivan kärjessä.

 Kuva Jan Kåre Rafoss, teksti Aki Hietavala

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.