Rallicrossin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina 3. syyskuuta Hyvinkäällä. Jere Kalliokoski lähtee kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun hakemaan voittoa edellisen, Oulun osakilpailun jatkoksi. Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari on sarjassa neljäntenä, mutta omaa edelleen mahdollisuudet mestaruuteen, se tosin vaatisi nappisuorituksen loppukauden kaikista starteista.

- Ei nyt ihan pakkovoittoja jokaisesta lähdöstä, mutta onnistua pitää. Tällä kaudella olen ajanut Jalasjärvellä ja Oulussa, Joensuun kisa jäi välistä kun saatiin perheenlisäystä. Kauden molemmissa kisoissa oli pieniä murheita, Jalasjärvellä hajosi ohjaustehostin ja jäin kolmanneksi. Oulussa kaikki sujui hienosti, mutta tiimin mekaanikoilla oli pieni jumppahetki, kun piti aika nopeaan tahtiin irrottaa turbo ja asentaa se takaisin, jotta saivat yhden liittimen korjattua. Mutta on niin hyvä tiimi tekemässä hommia, ettei siihen kauaa niiltä tuhraantunut, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoskella on Hyvinkään radalta hyviä muistoja, siellä on varmistunut rallicrossin Suomen mestaruus viime kaudella ja jokamiesluokan liigakulta syksyllä 2015.

- Rata on yksi Suomen parhaista. Se on riittävän pitkä, siellä on leveyttä ja vauhtia. Erityisesti radan viimeinen mutka, niin sanottu varikkomutka on makea päästää oikein kunnon luisussa.

Valmistautuminen tulevaan kilpailuun sujui Kaanaassa, jossa Kalliokoski osallistui jokamiesluokan liigakilpailuun SMA & Steel Vaasa -tiimissä, tuloksena oli Suomen mestaruus. SM-kulta oli Kalliokosken uran yhdestoista, mitaleja on tullut rallicrossin ja jokamiesluokan lisäksi jääradalta ja rata-ajosta, kahdettatoista kultaa haetaan rallicrossista.

- Meillä oli hieno joukkue koossa ja kisa oli onnistunut, vaikka omaan ajoon en ollut aivan tyytyväinen. Nyt tehdään viikko tiiviisti siviilitöitä, ja ajellaan loppuviikosta Hyvinkäälle. Perjantaina sitten harjoituksissa tarkistetaan, että kaikki toimii ja lähdetään jahtaamaan kauden toista voittoa, se pitäisi mestaruushaaveet elossa, Kalliokoski päättää. 

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kilpailu alkaa lauantaina 3.9. klo 10.30.

Pistetilanne 3/5

1) Mika Liimatainen 83p
2) Henri Haapamäki 66p
3) Antti Suutarinen 56p
4) Jere Kalliokoski 54p

Rallicross SM SuperCar (mylaps.com)
Rallicross SM 2022: Hyvinkää LIVE - YouTube
Etusivu - Rallicross SM
Jere Kalliokoski RX

Teksti Toni Lönnroos, Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.