Rallicrossin SM-karavaani matkustaa tulevana viikonloppuna Oulun OuluZonen radalle, jossa ajetaan lauantaina 20.8. kauden kolmas osakilpailu. Oulussa on edellisen kerran ajettu SM-pisteistä kaudella 2016. (kuva vuoden 2016 Oulun SM-osakilpailusta, jossa SuperCar-luokan voittoon ajoi Niclas Grönholm. Kuva: Tero Lyttinen)

 


Kausi on tähän mennessä ollut erittäin tasainen kaikkien neljän luokan osalta. Ainoastaan Jere Tikka on naulannut Autokrossi-luokassa voitot kauden molemmista aikaisemmista osakilpailuista. Eroa toisena olevaan Tuomas Venäläiseen on tällä hetkellä kertynyt 16 pistettä. Kolmatta sijaa jakavat Lucas Gabrielsson ja Aatu Matikainen.


SuperCar-luokassa Mika Liimatainen nousi Joensuun viikonlopun dominoinnillaan pisteykköseksi, mutta muun muassa Antti Suutarinen ja Henri Haapamäki kärkkyvät tiukasti takana sarjan kärkipaikkaa.


Oulussa nähdään mukana myös perheenlisäyksen vuoksi edellisen kilpailun väliin jättänyt luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski, joka on varmasti vaikea voitettava OuluZonen radalla. Sarjan loppupisteistä kun otetaan huonoin tulos pois, on myös Kalliokosken onnistuttava jäljellä olevissa kilpailuissa, mikäli mielii uusia viime kauden mestruutensa.


Olli Lahti starttaa kauden kolmanteen kilpailuun SRC-luokan SM-pistejohdossa.


- Nyt on kahdesta kisasta hyvät pisteet, joten tästä on hyvä jatkaa kautta. Koitetaan Oulussa vielä parantaa yksi sijoitus ylöspäin, Joensuussa toiseksi ajanut Lahti kommentoi.


Sarjassa toisena oleva Ville Mikkonen jätti viime kisassa Lahden taakseen, ja varmasti on haluja uusia temppu myös tulevana lauantaina. Kolmantena luokassa kahden kilpailun jälkeen on Sami Nikunen.


V1600-luokassa tilanne on kutkuttavan tasainen. Kärkikolmikko on ainoastaan kahden pisteen sisällä toisistaan. Sarjaa johtaa edellisen kisan nimiinsä vienyt Ville Tuominen ennen Jesse Lammia ja Simo Tuunasta.


Lauantain kilpailu käynnistuu OuluZonessa alkuerillä klo 10:30. Lämmittelyt ajetaan klo 9:00 alkaen.


Kilpailuun myydään ennakkolippuja osoitteessa: www.coregoshop.fi/rx2022/oulu


Sisäänpääsylipun hinta on portilta ostettuna 25 euroa. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa seuraamaan kilpailua maksutta.

 

Livestream -lähetys on katsottavissa tuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalla. https://www.youtube.com/c/Moottoriurheilutv

Rallicross on parasta paikan päällä!

Aikataulu:
9:00 Warm-Up
10:30 Alkuerät 1-3
15:00 Semifinaalit
16:00 Finaalit
16:30 Palkintojenjako

Paikka: Kuusamontie 3240, 91310 Arkala

Tulospalvelu: https://www.teamlaine.fi/rallicross/
Kisalehti: https://indd.adobe.com/view/e18840fc-f2be-476c-aa8a-3811edd437c9

Lakeuden Urheiluautoilijat: https://www.lakeudenurheiluautoilijat.fi/
OuluZone: https://www.ouluzone.fi/

Teksti: Rallicross SM tiedotus / Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.