Viiden osakilpailun mittainen Crosskartien SM-sarja päättyi lauantaina Porin Hangassuon radalla. Kouvolalainen Lauri Halonen oli hyvässä vauhdissa ja ajoi SM-pronssille Xtrem Junior-luokassa. 12-vuotiaan Halosen kausi alkoi takkuisesti, mutta tulos parani jokaisessa kilpailussa. Porissa Halonen esitti kauden parastaan, voitti jokaisen alkuerän ja oli finaalissa kolmas.

Kauden aikana ajettiin viisi osakilpailua. Toukokuussa Lapualla Halonen sai finaalissa mustan lipun ja hylättiin, joten Pohjanmaalta tuloksena oli yhdeksäs sija ja laiha pistepussi. Oulussa ajettiin viikkoa ennen juhannusta kaksi osakilpailua, OuluZonen rata on Haloselle tuttu ja tulosta alkoi tulla, vaikka edelleen vastusti, tällä kertaa vanteen väliin kiilautunut kivi vei mahdollisuudet palkintokorokkeelle. Heinäkuussa ajettiin sateisessa Joensuussa kurakelin kilpailu, koko viikonlopun jatkunut sade ei Halosta vaivannut vaan tuloksena oli ensimmäinen podiumpaikka, kolmas sija takasi hyvät asetelmat kauden finaaliin.

Kauden huipennukseen Halonen lähti viidenneltä sijalta, eroa pronssiin oli vain kaksi pistettä. Ensimmäisessä startissa nähtiin yksi päivän näyttävimmistä ohituksista, kun hyvän latauksen päälle saanut Halonen rynnisti ulkokautta kahden kilpakumppanin ohi kärkeen ja ajoi selvään erävoittoon. Sama tahti jatkui läpi alkuerien, Halonen ei suostunut häviämään vaan ajoi voitosta voittoon.

- Ensimmäisessä erässä auto vähän stumppasi viivaan, mutta sitten aloin vain laittaa isompaa vaihdetta silmään. Olin kolmantena, ja kun muut jarruttivat ekaan mutkaan, menin ulkokautta ohi, tiesin että sen mutkan pystyy ajamaan täysiä. Kaikki alkuerän menivät ihan jees, auto toimi ja oli kiva ajaa kun kaikki sujui, Halonen kertaa.

Finaaliin Halonen pääsi starttaamaan paalupaikalta, mutta ei saanut autoa irti viivasta aivan odotetulla tavalla. Ensimmäisessä mutkassa oli ahdasta, yhdeksän nopeaa nuorukaista haki vimmatusti paikkojaan. Halonen jäi pussiin ja oli neljäntenä, mutta raivasi tietä ylöspäin, ja nousi kolmanneksi. Edellä mennyt Mikael Uitto ei antanut mahdollisuutta ohitukseen, vaikka Halonen pääsi rinnalle. Joonatan Ylilammi meni menojaan kärjessä ja ajoi mestaruuteen, Uitto piti pintansa toisena ja Halonen toi Lakuauton maaliin kolmantena.  

- Startissa nostin liian äkäisesti kytkimen, se kostautui ja kaverit menivät ohi. Ekoissa mutkissa olin kolmantena, mutta sitten vetäisin liian kovaa käsijarrusta ja auto sammahti, piti laittaa startista se uudestaan käyntiin, sekin tietysti lisäsi eroa Uittoon ja Ylilammiin. Yritin ajaa Uittoa kiinni, mutta en onnistunut kaventamaan eroa. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen lopputulokseen, SM-pronssi maistuu hyvältä, etenkin kun alkukausi meni miten meni. Pohjalta piti nousta ja niin mä tein. Kauden aikana tuli kehitystä, isoja virheitä ei lopussa enää tullut, pieniä tuli mutta niistä pitää ottaa opiksi. Tästä on hyvä lähteä valmistelemaan seuraavaa kautta.

Halosen kausi Ydrefalk Junior-crosskartin ratissa toi kaksi mitalia, kansainvälisessä RallyX-sarjassa tuloksena oli SM-sarjan tavoin pronssia. Ensi kaudella Halonen jatkaa tutulla Lakuautolla, tarkemmat suunnitelmat ajettavista sarjoista tehdään syksyn mittaan. Nyt on aika vaihtaa hetkeksi lajia, Halonen hyppää  V1600-luokan Honda Civicin istuimeen, rallipolut kutsuvat vauhdikasta nuorta.

Tulokset:

1) Joonatan Ylilammi
2) Mikael Uitto
3) Lauri Halonen
4) Tinka Perämäki
5) Aleksi Suono

Jokkis.net - Online tulokset.

Lopputulokset Crosskart SM

1) Joonatan Ylilammi 117p
2) Mikael Uitto 114p
3) Lauri Halonen 94p
4) Tinka Perämäki 90p
5) Tino Niemi 86p

Crosskart SM Sarjapisteet 2022.xlsx (autourheilu.fi)

Lauri Halonen Crosskart driver #57 | Facebook

Etusivu - Crosskart SM

Kuvat Taneli Niinimäki, teksti Toni Lönnroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.