Crosskart SM-kausi käynnistyi lauantaina Lapuan Ala-Talkkari Areenan sateen liukastamalta asfalttiradalta. Kouvolalainen 12-vuotias Lauri Halonen ajoi Xtrem Junior-luokan finaalissa yhdeksänneksi. Viime kauden SM-hopeamitalisti oli suoritukseensa pettynyt, mutta siirsi nopeasti katseensa seuraaviin kilpailuihin. Jäljellä on vielä neljä osakilpailua.

SM-sarjan kilpailuissa ajetaan kolme alkuerää, joiden perusteella ansaitaan paikat finaaliin. Halosen kilpailu käynnistyi lupaavasti, toisesta rivistä ensimmäiseen erään startannut Halonen taisteli ensin lähtövoitosta, mutta taipui viimeisellä kierroksella kolmanneksi. Toisessa erässä Halonen tuli maaliin kilpakumppanin kanssa rinta rinnan ja oli neljäs, mutta kolmas alkuerä meni penkin alle kolarin takia. Viimeisessä kaarteessa syntyi odottamaton suma, jossa Halonen rikkoi autoaan.

- Ensimmäinen erä meni ihan jees, toisessa olin nippa nappa neljäs. Kolmas erä meni huonosti, kun kaverit jarruttelivat yhtäkkiä edessä ja osuin yhteen autoon. Mulla hajosi tukivarsi, joten isä joutui varikolla korjauspuuhiin, Halonen kertasi alkueriä.

Halonen oli kerännyt riittävästi pisteitä lunastaakseen paikan finaalin takariviin, mikä ei ollut se kaikista toivotuin lähtöpaikka. Startti kuitenkin onnistui hyvin ja Halonen nousi neljänneksi, mutta kolarin jälkioireena auto ei kääntynyt kunnolla ja sijoitus putosi. Finaalin lopussa Halonen ei havainnut vilkkuvia keltaisia valoja, joita käytetään merkkinä radalla olevasta esteestä, vaan teki ohituksen ja sai tästä syystä hylkäyksen.

Lopputuloksena kesäkauden kosteasta avauskilpailusta oli yhdeksäs sija, mikä ei tyydyttänyt kärkipaikkaa tavoitellutta Halosta.

- Lähdin finaaliin sillä ajatuksella, että yritän nousta niin korkealle kuin pystyn. Lähtö meni ihan hyvin, ja pääsinkin nousemaan ihan hyville sijoille, mutta seuraava ohitusyritys epäonnistui ja spinnasin. Kolarin jälkeen tukivarsi oli vaurioitunut niin, että se laittoi välillä ratin lukkoon, niin pyörähdin vielä lisälenkilläkin. Siinä vaiheessa oli jo toivo hyvistä sijoituksista mennyt. Viimeisessä mutkassa tein ohituksen, koska en nähnyt keltaisia valoja enkä keskeyttänyttä autoa, luulin että olin jo mennyt sen ohi. Siitähän tuli musta lippu, harmitti. Hyvä että SM-sarjassa pystyy ottamaan yhden huonosti menneen kisan pois, nyt vain kaikkien muiden pitää mennä hyvin, Halonen päättää.

Pitkään ei Halonen ehdi Kouvolassa olla, RallyX -sarja käynnistyy jo seuraavana viikonloppuna 14.-15.5. Höljesissä, matka Ruotsiin käynnistyy alkuviikosta. Viime kaudella kivikovan kansainvälisen RallyX -sarjan Junior-luokan kuudenneksi ajanut Halonen hakee selkeää parannusta sijoitukseen, tavoitteena on mitali, jopa se kaikkein kirkkain.

Crosskart SM-sarja jatkuu 18.-19. kesäkuuta Oulussa. 

Tulokset Crosskart SM Lapua

1) Joonatan Ylilammi
2) Tino Niemi
3) Joni Turpeinen

9) Lauri Halonen

Kaikki tulokset löytyvät täältä

Sarjatilanne päivittyy tänne

Crosskart SM
Lauri Halonen Facebook 

Kuva Taneli Niinimäki, teksti Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.