Juha Rytkönen lähtee tavoittelemaan kovaa tulosta Latvian MM-rallicrossista tulevana viikonloppuna.

Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla kilpaileva suonenjokinen teki voitokkaan valmistautumisen kilpailuun pari viikkoa sitten SM-sarjassa.

- Erittäin hyvillä mietteillä lähden kilpailuun. On upeaa päästä taas kurvailemaan MM-tasolla. Uskon, että olemme Latviassa kovassa vauhdissa. Siellä olen ajanut aiemmin myös testiä, joten tällä kertaa ei ole pelkästään uuden opettelua luvassa, Rytkönen paaluttaa.

- Luulen myös, että olemme auton säätöjen kanssa jo todella lähellä optimia. Varmasti pieniä muutoksia tehdään taas, kun rata vaihtuu, mutta olo on erittäin luottavainen.

Latviassa ajetaan MM-osakilpailu sekä lauantaina että sunnuntaina. Luvassa on iso nippu piinkovia lähtöjä, mutta se sopii 30-vuotiaalle suonenjokiselle.

- Hienoa, että molempina päivinä on luvassa rutkasti ohjelmaa. Ei tule ainakaan tylsää. Rata sopii minulle hyvin. Asvalttia siellä on paljon ja soraosuuksia ei oikeastaan ole, vaan asvaltin lisäksi siellä on betonia pinnassa. Täytyy vähän muistella omia karting-aikoja, jotta saa oikeat rata-ajolinjat kohdilleen, Rytkönen summaa.

Rytkönen ylsi suomalaistallin Ford Fiestalla edellisessä MM-osakilpailussaan Ruotsissa elokuussa finaaliin saakka. Tavoite on jälleen kamppailla vähintään paikasta kuuden nopeimman joukkoon. Tähtäimessä on myös parantaa Höljesin radalla saavutettua kuudetta sijaa.

- Finaalipaikan pitää olla tavoitteena, kun sinne on jo tällä kaudella päästy. Siihen pitää tehdä todella paljon töitä ja kaiken pitää loksahtaa paikoilleen. Mahdollista se kuitenkin on, ihan ehdottomasti, Rytkönen miettii.

- Finaalissa sitten kaikki on taas auki. Toivotaan, että pystymme myös haastamaan siellä kärkimiehet, eikä vain ajeltaisi joukon hännillä.

Latvian pääkaupungissa Riiassa ajetaan perinteikkäällä Bikerniekin radalla. Sekä lauantaina että sunnuntaina on luvassa kolmet alkuerät sekä illalla välierät ja finaali.

 Kuva: Jan Kåre Rafoss
Juha Rytkönen RX

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.