Rallicrossin SM -sarja jatkuu tulevana lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Jere Kalliokoskella on mahdollisuus varmistaa uran toinen Supercar-luokan SM-kulta jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa. Alahärmäläinen on voittanut kauden kaikki kolme kilpailua, ja johtaa sarjaa maksimipistein. SM-mitali olisi Kalliokoskelle neljäs rallicrossista, mestaruus tuli kaudella 2016, hopeaa 2017 ja pronssia 2018. 

24-vuotiaan Kalliokosken tähänastinen kausi on ollut täydellinen. Honkajoelta pienten alkuvaikeuksien jälkeen tuli voitto, Jalasjärvellä välillä kosteissakin olosuhteissa ajettu kilpailu sujui ilman vaikeuksia ja kolmas napakymppi oli Kouvolan kilpailu. 

- Kauden aloitus oli hyvä ja tähän asti on mennyt täydellisesti. Honkajoella yksi anturi hajosi ja sen vaihtamisessa tuli vähän kiire, Jalasjärvi ja Kouvola menivät ilman mitään murheita, Kalliokoski kertaa. 

Hyvinkäällä Kalliokoskella on mahdollisuus varmistaa mestaruus nappaamalla kilpailusta seitsemäntoista pistettä. Sen saavuttaa esimerkiksi voittamalla alkuerät, pisteitä voi kerätä myös semifinaalista ja finaalista. Kalliokoski ei kuitenkaan laske pisteitä, vaan keskittyy ajamaan kilpailun voitosta. 

- Hyvinkään rata on erittäin hieno ja vauhdikas, olen siellä ajanut kaksi kertaa crossia, uran supercar-debyytti tapahtui juuri Vauhtipuistossa, olin siinä kisassa vuonna 2016 toinen. Tänä kesänä kävimme vielä hiomassa Fiesta siellä iskuun, mutta vettä tuli koko ajan, nyt on varmaan kuivaa kun ajetaan kisa. Pääasia on, etten hajota autoa mihinkään tyhmään kolariin, tavoite on vain varmistaa mestaruus eikä ottaa liiallisia riskejä. Taso on tässä kisassa kauden kovin, mukana taas kovia nimiä ja peräti kaksikymmentä supercaria, tulossa on tiukka kisa, Kalliokoski päättää. 

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Hyvinkäällä käynnistyy lauantaina 4.9. klo 10.30 alkuerillä, semifinaalien aika on alustavan aikataulun mukaan klo 15.00. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Pistetilanne 3/5

1) Jere Kalliokoski 90p
2) Mika Liimatainen 66p
3) Joni-Pekka Rajala 61p

 

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla