Crosskartien SM-sarjan finaali ajetaan tulevana lauantaina Vilppulassa Särkikankaan radalla. Alahärmäläinen 14-vuotias Elias Kalliokoski lähtee kauden päätöskilpailuun kuudennelta sijalta, tavoitteena on nousta palkintokorokkeelle ja jopa SM-mitaleille. Kalliokosken kausi on ollut vaihteleva, avauskilpailussa Joensuussa voitto jäi muutaman senttimetrin päähän, seuraavassa osakilpailussa oli tahmeampaa, mutta vauhti alkoi taas löytymään Karstulassa ja Oulussa Kalliokoski ajoi neljänneksi.

Mitaleille nouseminen vaatii täydellisen onnistumisen. Menestymisen eteen on valmistauduttu tunnollisesti, testiä on ajettu Särkikankaan radalla ja auto on käyty tarkasti läpi sekä säädetty radalle sopivaksi.

- Oulun osakilpailun jälkeen ajettiin testipäivä Särkikankaalla, saatiin oikein hyvä vauhti sille radalle. Niin pitkään vedin että vetarit antautuivat, sitten oli aika lopettaa, Kalliokoski naurahtaa.

Sarjassa kuudentena oleva härmäläinen voi nousta pronssille, mutta se vaatii kovien kilpakumppanien pitämistä takana.  

- Voittoa lähden tavoittelemaan, joten täysillä pitää mennä. Särkikankaan rata on hyvä, se on hieno ajaa, tykkäsin siitä heti kun siellä ajoin. Erityisesti tykkään radan hyppyristä, niitä ei oikein muualla ole. Koitetaan saada paras mahdollinen tulos ja katsotaan kuinka käy, Kalliokoski miettii.

Kauden finaali ajetaan lauantaina 21. elokuuta, kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta.

Pistetilanne 4/5

  1. Mikael Uitto 120p
    2. Lauri Halonen 91p
    3. Joonatan Ylilammi 88p

    6. Elias Kalliokoski 80p

Teksti Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.