Suurta suosiota nauttivan kansainvälisen RallyX Nordic-sarjan finaali ajettiin viikonloppuna Arvikassa Ruotsissa. Finaaliviikonloppu oli kouvolalaiselle 11-vuotiaalle Lauri Haloselle tapahtumarikas, alkuerissä yksi mutka aiheutti päänvaivaa, mutta finaalissa mahdollisuus oli jopa voittoon. Halonen saavutti kivikovassa sarjassa Crosskart Junior-luokan kuudennen sijan.

Kilpailu käynnistyi perjantaina harjoituksilla ja yhdellä alkuerällä. Arvikan taivaalle kertyneet tummat pilvet pudottivat lastinsa rallicrossväen niskaan, ja rata muuttui todella liukkaaksi, sen totesi myös Halonen. Ensimmäinen erä oli menossa hyvin, mutta lopussa sattunut pyörähdys pilasi hyvin alkaneen lähdön.

- Lähtö meni hyvin, mutta rata oli todella liukas. Pyörähdin ja auto osui vähän maavalliin, joten jäin hetkeksi jumiin. Lähdin ajamaan muita kiinni, oli lähellä etten pyörähtänyt uudestaan. Ei mitenkään paras mahdollinen aloitus, Halonen kertaa.

Lauantaina ajettiin toinen ja kolmas alkuerä. Ensimmäisessä Halonen otti nappistartin, eikä antanut kilpakumppaneille mitään mahdollisuutta vaan jyräsi virheettömästi voittoon. Seuraavassa erässä taas tapahtui, Halonen karkasi johtoon, mutta spinnasi, eikä takana tullut kilpakumppani ehtinyt väistämään, vaan murjaisi voimalla kouvolalaisen kylkeen.

- Lähti aika hyvin, vaikka melkein otin varaslähdön. Ensimmäisessä pitkässä mutkassa lähti vähän luisuun ja yksi ruotsalainen kaveri koitti ohi, mutta ei päässyt. Aika liukasta oli, ja samassa mutkassa missä olin pyörähtänyt auto puski, oli aika haastavaa. Kaikki meni muuten hyvin, ajoin rauhallisesti ettei tule virheitä. Kolmannessa erässä sain ihan huippustartin ja pääsin kärkeen, mutta kun lähestyttiin taas sitä kohtalon mutkaa, katsoin peiliin ja näin että kaveri on aika kiinni minussa, menin liian kovaa mutkaan, jarru jäi myöhälle, pyörähdin, eikä Joonatan Ylilammin ehtinyt väistämään vaan ajoi kylkeen. Hänen autoon osui vielä Lukas Andersson, siinä sitten oltiin kaikki läjässä.

Sunnuntaina ajettiin viimeinen alkuerä, semifinaali ja finaali. Neljännessä alkuerässä Halonen lähti jälleen viivalta kuin tykin suusta ja aggressiivinen ajo oli tuottaa tulosta, kunnes auto pyörähti jälleen samassa kohtalokkaassa mutkassa. ”Lakulähettiläs” sai semifinaaliin lähtöpaikaksi kakkosrivin, onnistui tälläkin kertaa startissa, kiihdytti toiseksi ja nappasi finaalipaikan, vaikka olikin lopettaa kilpailemisen kierrosta liian aikaisin. 

Finaalin startti meni mönkään, Halonen otti vilppilähdön ja sai tästä rangaistukseksi ylimääräisen jokerikierroksen. Nuorukainen ei kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon, vaan aloitti raivoisan rallaamisen. Vauhti oli kohdallaan, Halonen oli nopeimpia radalla olevista kuljettajista, mutta kaksi kertaa kierretty jokeri vei mahdollisuuden palkintokorokepaikkaan, ja jopa voittoon. Lopputuloksena tapahtumarikkaan viikonlopun päätteeksi oli finaalin viides sija.

- Semin lähtö oli ihan jees, pääsin toiseksi. Tultiin maaliin ja painoin jarrua, mutta katsoin että kaveri ajaa vielä aika lujaa, olikin kierros vielä jäljellä. Finaalissa otin varaslähdön, kyllä se alkoi ketuttamaan. Sain kuitenkin toisella yrityksellä hyvän lähdön, mutta kun piti ajaa kaksi jokeria, niin jäin lopulta viidenneksi. Mahdollisuus oli parempaankin, Halonen päättää.

Seuraavan kerran Halonen kilpailee crosskartilla SM-sarjan finaalissa, se ajetaan lauantaina 21. elokuuta Vilppulassa Särkikankaan radalla. Halonen on sarjassa toisena, vahvasti kiinni SM-mitalissa. Sarjaa johtaa Mikael Uitto. Kilpailusta on suora lähetys Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Lopullinen sarjatilanne RallyX Nordic 

 1. Lukas Andersson SWE 174p
  2. Alex Gustafxxon SWE 170p
  3. Rasmus Persson SWE 140p

  6. Lauri Halonen FIN 120p

RallyX Nordic sarjan lopputulokset löytyvät täältä

Sarjatilanne Crosskart SM 4/5

 1. Mikael Uitto 120p
 2.  Lauri Halonen 91p
 3. Ilari Sääskilahti 86p
 4. Jimi Ojala 84p
 5. Elias Kalliokoski 81p

RallyX Nordic
Crosskart SM
Lauri Halonen Facebook

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla