Elias Kalliokoski Oulun Rallyx Nordic-osakilpailussa, kuva Toni Ollikainen

Alahärmäläiset Elias ja Niko Kalliokoski kilpailivat viikonloppuna SM-radoilla. 14-vuotias Elias taisteli pisteistä crosskartien SM-sarjassa Karstulassa ja isoveli Niko, 19, oli vauhdissa Rata SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Kemoran radalla Vetelissä. Elias taisteli tiensä crosskartien finaaliin, ja oli lopputuloksissa seitsemäs, Nikon viikonlopun sotki autossa jatkuneet moottorihuolet. 

kuva1 130721 Medium

kuva1 130721 Medium

Niko Kalliokoski Ahvenistolla, kuva Pertti Kangasniemi

Karstulassa ajettiin kauden kolmas crosskartien SM-osakilpailu. Xtrem Junior-luokassa kilpaileva Elias Kalliokoski oli kauden avauksessa Joensuussa toisena, seuraava osakilpailu Honkajoella sujui mollivoittoisesti eikä paikka finaaliin auennut, mutta Karstulan helteessä vauhti oli jälleen kohdallaan. Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, joiden perusteella kuljettajista valittiin finalistit. Kalliokoski oli kovassa iskussa koko päivän, kaksi alkuerävoittoa ja yksi kakkossija tiesi eturivin paikkaa finaaliin. 

Finaalissa Kalliokosken hyvin sujunut päivä koki kolhuja, kirjaimellisestikin. Ensin vilppilähtö, sitten pyörähdys ja kilpakumppanin osuminen autoon. Lopputuloksena oli seitsemäs sija, mikä oli voittamaan lähteneelle nuorukaiselle suuri pettymys. 

- Alkuerät menivät hyvin, kaikki toimi ja vauhti oli kohdallaan. Finaalissa auto sammui viivalle, se nytkähti ja siitä tuli vilppilähtö. Sitten lähdin apinanraivolla ajamaan muita takaa, meni vähän yliyrittämiseksi, osuin mutkassa monttuun ja pyörähdin. Samassa vielä kaveri osui eturenkaaseen, auto pysyi kuitenkin ehjänä ja pääsin jatkamaan, mutta muut olivat jo menneen menojaan. Tämä pettymys on nyt nollattu, lähdetään kohti seuraavaa kilpailua eli Oulua, josta on hyviä muistoja. Voitin siellä RallyX Nordicin osakilpailun kesäkuussa, joten samaa lähdetään taas hakemaan, Elias Kalliokoski paketoi. 

Niko Kalliokosken kausi Rata SM-sarjassa alkoi Ahvenistolla kesäkuussa, siellä V1600-luokan Renault Twingon moottori alkoi nikotella. Auto korjattiin ja huollettiin, ja Kemoralle lähdettiin hyvillä mielin. Ensimmäinen kilpailu antoi kuitenkin jo viitteitä tulevasta, moottori alkoi jälleen yksiä ja huohottaa, mutta sateen kastelemalla radalla auto myös hetkittäin toimi. Ja toimiessaan Kalliokosken ja Twingon yhteispeli oli vauhdikasta, Kalliokosken aika kesti vertailun kärkiryhmään. Sijoitus parani hetki hetkeltä, ja lähtöruudusta viisitoista startannut Kalliokoski nousi viidenneksi. Mutta moottorin viat olivat ja pysyivät, ja sunnuntain kilpailu meni täysin mönkään. 

- Harmittaa. Lähdettiin hyvillä mielin kohti Kemoraa, auton kanssa oltiin tehty hommia ja kaiken piti olla kunnossa. Ensimmäisen kilpailun lämmittelykierroksella jo kuitenkin huomasin, ettei se nyt enää olekaan ihan niin, moottori alkoi huohottaa ja nykiä, joten fiilis laski aika lailla. Lähdin kuitenkin yrittämään, ja kuin ihmeen kaupalla auto alkoi yhtäkkiä toimimaan paremmin kun kaatosateen hiipui ja rata vähän kuivui. Nousin noin kymmenen sijaa, ja kellotin hyviä aikoja, joten se toi taas luottoa tähän touhuun. Sunnuntaina auto jatkoi temppuilua, eikä sillä voinut ajaa, joten pakattiin kamat ja lähdettiin kotiin purkamaan koko laite. Nyt otetaan moottori irti ja tutkitaan kaikki, jotta seuraavassa kisassa se olisi lyönnissä, Niko Kalliokoski kertoo. 

Crosskartien seuraava osakilpailu on jo tulevana viikonloppuna Oulussa, Rata SM-sarja sen sijaan jatkuu heinäkuun lopussa Botniaringillä. 

Tulokset Crosskart SM

Tulokset Rata SM

Rata SM sarjapisteet täältä

Kalliokoski Racing Facebook

Crosskart SM 

Rata SM

 

Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.