Kuvassa vasemmalta Jesse Kallio, Jere Kalliokoski ja Mika Liimatainen

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Jalasjärvellä Murtoharjun radalla vaihtelevassa kelissä. Supercar-luokan sarjakärjestä kilpailuun lähtenyt Jere Kalliokoski oli jälleen jopa murskaavan ylivoimainen, alahärmäläinen otti kauden toisen voiton ja jatkaa sarjan johdossa. 

Perjantaina Jalasjärvellä ajettu harjoitus näytti viikonlopun suuntaa, Kalliokoski piiskasi Ford Fiestan parhaaseen vauhtiin.

- Treeni meni hienosti ilman mitään ongelmia. Oltiin tällä radalla testaamassa keväällä, lähdettiin niillä säädöillä ja todettiin että edelleen ne toimivat, Kalliokoski kertaa. 

Kilpailupäivän aamuna osa tiiraili taivaalle ja loput selailivat sääennusteita, eikä suotta, päivällä taivas repesi. Ensimmäinen erä ajettiin kuitenkin kuivalla radalla.

- Hyvä startti ja erästä pohja-aika, siitä lähti päivän positiivinen kierre käyntiin, kunnes tuli vesisade. Ei ehditty tekemään mitään, olin jo lähtöalueella kun sade alkoi. Rata kastui ja tulos oli sen mukainen. Kolmanteen erään vaihdettiin sadekelin seutupit, löysättiin vähän iskareita ja vaihdettiin kaikki lukot. Kolmannessa satoi niin paljon, etten koskaan ole ajanut crossia niin liukkaassa kelissä, mentiin ihan kävelyvauhtia.

Alkuerien jälkeen Kalliokoski oli kerännyt eniten pisteitä, joten hän pääsi lähtemään ykkösruudusta semifinaaliin. Se sujui lähes näytöstyliin, alahärmäläinen oli maalissa kymmenen sekuntia ennen muita.

- Sain hyvän startin, pääsin heti kärkeen, annoin vain palaa siihen asti, kunnes sain spotteri Jarno Kukkolalta tiedon korviini, että rauhoita, ei paniikkia, säästä renkaita. Harmi että pari ennalta kovaksi tiedettyä kilpakumppania kärsivät teknisistä vioista, eikä taistelua heidän kanssa syntynyt. 

Finaali oli melkoinen näytelmä, Kalliokosken osalta se eteni käsikirjoituksen mukaan, mutta tapahtumia silti riitti. 

- Ensin Jukka Pykäläinen otti vilpin, joten lähtö uusittiin. Päästiin taas matkaan, ja mentiin monta kierrosta, kunnes Jari Tuurin auto syttyi tuleen, taas keskeytettiin ja palattiin lähtöruutuihin. Koko finaaliin taisi mennä jopa puolisen tuntia, meinasi vähän tulla kuuma autossa. Lopulta kun päästiin taas ajamaan, kolme kierrosta vedin täysiä, sen jälkeen Kukkola kertoi taas että voi rauhoittaa, homma alkaa olla paketissa. Suuret kiitokset tiimille ja yhteistyökumppaneille, jatketaan samalla tavalla Kouvolassa, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää. 

Kalliokoski jatkaa sarjan ykköspaikalla neljäntoista pisteen erolla toisena olevaan Jari Tuuriin, seuraava osakilpailu ajetaan sarjakakkosen kotiradalla Kouvolassa elokuussa. 

Sarjatilanne 2/5

1) Jere Kalliokoski 60p
2) Mika Liimatainen 46p
3) Jari Tuuri 41p

Kuva ja teksti Toni Lönroos.

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.