Kuva Oulun RallyX Nordic-osakilpailusta, Elias Kalliokoski voitti, toisena Ruotsin Lucas Andersson ja kolmantena Mikael Uitto. 

Kauden kolmas Crosskartien SM-osakilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina Karstulassa Vallitien radalla. Alahärmäläinen Xtrem Junior-luokassa ajava Elias Kalliokoski lähtee kilpailuun tavoitteenaan mitalitaistelu. Juuri 14 vuotta täyttänyt Kalliokoski ajoi kauden avauskilpailussa Joensuussa toiseksi, voitto jäi muutaman senttimetrin päähän. Edellinen osakilpailu Honkajoella ei menestyksennälkäistä nuorukaista tyydyttänyt, matka katkesi semifinaaliin. Sarjan kakkospaikka vaihtui Honkajoella sijaan kuusi, kolmossija on tosin vain kolmen pisteen päässä.

- Honkajoella ei lähtenyt ajaminen rullaamaan, ja koko päivä oli takkuinen. Sen jälkeen on autoa säädetty, se on iskussa, ja olen päässyt ajamaan treeniä, joten valmistautuminen on nyt tehty hyvin. Karstulan radasta meillä ei ole kokemusta, olen katsellut vain incareja sieltä. Nyt vielä yhdet treenit ja ollaan valmiina tavoittelemaan voittoa, Elias Kalliokoski paukauttaa!

Eliaksen isoveli Niko Kalliokoski aloitti SM-ratakauden kesäkuun puolessa välissä Ahvenistolta, mutta kilpailu ei sujunut suunnitelmien mukaan. Kaksinkertaisen SM-mitalistin (hopeaa 2019 ja pronssia 2018) Renault Twingossa oli mystinen käyntihäiriö, jota ei varikko-olosuhteissa saatu paikannettua. Nyt ongelma on saatu korjattua, ja 19-vuotias Kalliokoski lähtee luottavaisin mielin Kemoran radalle taistelemaan V1600-luokan kärkipaikoista.

- Ahvenistolle saatiin auton alustaa parannettua ja ajettavuus mieleiseksi, mutta sitten iskivät käyntihäiriöt, eikä auto kulkenut suorilla mihinkään. Kotona selvisi että moottorin kiinnityksen kumityyny oli murtunut, se aiheutti koneen liikkumisen, joka taas johti siihen että laturin hihna hinkkasi paloseinään, eikä siinä vielä kaikki. Näiden seurauksena apulaitehihnan rulla oli saanut siipeensä, joten korjaamista on ollut. Jos kaikki toimii, niin uskon että voitosta pystytään ajamaan, mutta tiukkaa kisaa ja kovaa vääntöä on tiedossa, Niko Kalliokoski ennakoi.

Crosskartien kauden kolmas osakilpailu Karstulassa käynnistyy sunnuntaina 11.7. klo 11.00, kilpailuun pääsee yleisö, ja sen on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Rata SM osakilpailua voit seurata paikan päältä, tuloksia löytyy sarjan sivuilta, linkki alla.  

Crosskart SM sarjatilanne 2/5

1) Mikael Uitto 60p
2) Joonatan Ylilammi 46p
3) Aleksi Suono 44p

6) Elias Kalliokoski 41p

Rata SM sarjatilanne 1/5

1) Simo Rauhala Mini One 70p
2) Matias Nuoramo Toyota Yaris 65p
3) Veeti Vaara Opel Adam 42p

6) Niko Kalliokoski Renault Twingo 32p


Kalliokoski Racing Facebook
Crosskart SM
Rata SM
Kemoran Rata SM virtuaalinen ilmoitustaulu

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.