Sensaatiomaisesti rallicrossin MM-sarjassa viime elokuussa Kouvolassa debytoinut Juha Rytkönen tekee paluun lajin ykkösluokkaan tällä kaudella.

Rytkönen ajaa varmuudella ainakin neljä osakilpailua kaudella 2021. Suonenjokinen nähdään suomalaisen Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarin ratissa kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Barcelonassa ja Nürburgringillä.

- Meillä on neljä kisaa varmasti ohjelmassa. Yritämme kauden mittaan kerätä budjettia lisää, jotta voisimme ajaa vieläkin enemmän kisoja. Olemme varmasti neljässä osakilpailussa mukana. Kauden kaksi ensimmäistä kilpailua ovat varmoja ja kaksi muuta päätetään myöhemmin, Rytkönen vahvistaa.

- Iso kiitos jo tässä vaiheessa tiimille luottamuksesta ja kaikille tällä hetkellä mukana oleville yhteistyökumppaneille. Ilman heidän upeaa tukeaan tämä ei olisi mahdollista.

Koronapandemia sotki pahasti kauden 2020 ohjelman Rytkösen osalta. Uusi MM-kausi starttaa Barcelonasta heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Kouvolasta toisen sijan debyytissään napannut rallicross-komeetta puhkuu intoa ennen uutta sesonkia.

- Senhän voi kuvitella, mitkä ovat tunnelmat. Onhan tämä iso helpotus, kun pääsee taas pitkästä aikaa ajamaan ja mukaan isojen poikien karkeloihin. Hieno juttu, että saimme asiat varmistumaan, Rytkönen hehkuttaa.

- Luvassa on tietysti uusia ratoja ja myös auto sekä tiimi ovat uusia. Paljon varmasti opetellaan ja harjoitellaan, mutta joskus sekin on tehtävä.

Rytkösellä on vyöllään satumainen MM-debyytti Kouvolasta sekä kaksi komeaa palkintosijaa kesäkuun alun RallyX Nordic -karkeloista Oulusta. Hienosta menestyksestä huolimatta Rytkönen ei lataa itselleen menestyspaineita MM-kaudelle 2021.

- En ole tavoitteellisesti vielä miettinyt yhtään mitään. Tärkeintä olisi saada ehjät ajot ja mahdollisimman paljon kilometrejä ja dataa alle. Tietysti se on tärkeää, ettemme olisi ihan jaloissa, vaan voisimme pitää jonkinlaista vauhtia yllä. Se olisi ykköstavoite, ei niinkään se sijoitus, Rytkönen kertoo.

- Toki aina olisi kiva olla finaalissa, mutta en ota siitä mitään paineita. Koetetaan enemmänkin saada kaikki pelaamaan ja osumaan kohdilleen. Kyllä se tulos tulee sieltä, jos on tullakseen.

Rallicrossin MM-sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua kaudella 2021. Kausi alkaa Kataloniasta 23.-24. heinäkuuta ja päättyy Portugaliin lokakuun lopussa.

Kuvat: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Teksti: Juha Rytkönen RX

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.