RallyX Nordic sarja jatkui viikonloppuna Suomen osakilpailulla Oulussa. Kansainvälisessä sarjassa on ajettu aiemmin Tanskan Nysumissa ja Ruotsin Höljesissä, 11-vuotias Lauri Halonen on ollut finaalissa kauden jokaisessa osakilpailussa. Paras sijoitus tuli kauden avauksesta Tanskasta, siellä Halonen oli kolmas, Oulussa sijoitukset olivat viides ja kuudes.

RallyX Nordic-sarjaa on ajettu aiemmin Kouvolassa, nyt sarja esiintyi ensi kertaa Oulussa OuluZonen radalla. Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, semifinaalit ja finaalit. Junior Crosskart-luokassa ajava ”Lakulähettiläs” sai kilpailuun hyvän startin, hän oli kivikovassa seurassa ensimmäisen erän viidenneksi nopein. Alkuerien jälkeen kokonaistuloksena oli loistava kolmas sija, se tiesi hyvää lähtöpaikkaa semifinaalin eturivissä. Halonen nappasi semistä kolmannen sijan, joten finaaliin kouvolalainen starttasi takarivistä. Finaali käynnistyi auringon painuessa jo kohti taivaanrantaa, Halonen ei saanut aivan nappistarttia, ja tuli maaliin kuudentena.

- Viikonloppu alkoi hyvin, tulin heti ensimmäisessä erässä toisena maaliin, voittoonkin olisi voinut olla mahdollisuudet ilman yhtä liian leveää sladia, yhteistuloksissa olin viidentenä. Semissä jäin kolmanneksi, rata oli kasteltu ja lensi rapaa tuulilasille, en nähnyt mitään. Finaalissa meni vähän yliyrittämiseksi, Halonen paljastaa.

Lauantai oli helteinen ja pitkä päivä, sunnuntainen sääennuste povasi epävakaisempaa, mutta lämpöä Oulussa riitti. Päivällä yllättänyt rankkasade kasteli radan ja varikon, mutta ei häirinnyt Junioriluokan kilpailua. Halosen päivä käynnistyi viidenneksi nopeimmalla kellotuksella, mutta alkuerien jälkeen sijoitus oli vähän pudonnut, se oli yhdeksäs. Semifinaalin ensimmäisessä mutkassa oli ahdasta, mutta Halonen luovi sieltä kolmanneksi. Vilppilähtöön sortunut, ja sen vuoksi kaksi kertaa lisälenkille tuomittu Uitto saavutti Halosta ja tarjosi jännitystä viimeiselle kierrokselle, mutta Halonen piti pintansa ja otti jälleen finaalipaikan. Viikonlopun viimeisessä startissa ”Lakuauto” lähti liukkaasti liikkeelle, ja Halonen pääsi nousemaan jo kolmanneksi ahdistelemaan sarjakolmosta Rasmus Perssonia, mutta ohittaminen OuluZonen radalla on vaikeaa. Lisälenkin jälkeen Halonen palasi radalle viidentenä, ja tämä sijoitus säilyi ruutulipulle saakka.

- Ihan hyvä maku jäi, olisihan se ollut parempi jos olisi ollut korkeammalla, mutta kyllä tämä on ihan hyvä. Nyt harjoitellaan lisää, ja ajetaan kilpaa taas parin viikon päästä SM-sarjaa, siellä tavoitellaan paikkaa palkintokorokkeelta. Kiitos äidille, isälle ja kaikille tukijoille tästä kilpailusta, nähdään Honkajoella, Halonen päättää.

Seuraavan kerran Halonen on radalla Honkajoella 19. kesäkuuta, kun Crosskart SM-sarja jatkuu toisella osakilpailulla. RallyX Nordicin finaali ajetaan Ruotsin Arvikassa elokussa. 

Tulokset lauantai 5.5.

1) Elias Kalliokoski FIN
2) Lukas Andersson SWE
3) Mikael Uitto FIN
4) Alex Gustafsson
5) Erik Nilsson SWE
6) Lauri Halonen FIN

Tulokset sunnuntai 6.5.

1) Alex Gustafsson SWE
2) Lukas Andersson SWE
3) Rasmus Persson SWE
4) Elias Kalliokoski FIN
5) Lauri Halonen FIN
6) Joonatan Ylilammi FIN

Kaikki tulokset löydät täältä

Teksti Toni Lönroos
Kuvat Toni Ollikainen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.