Palkintokorokkeella lauantaina 5.5. vasemmalta Lukas Andersson, Kalliokoski ja Mikael Uitto.

Kansainvälisen RallyX Nordic -sarjan Suomen osakilpailut ajettiin viikonloppuna Oulussa. Crosskart Junior-luokassa ajava 13-vuotias Elias Kalliokoski otti uransa arvokkaimman voiton, kun alahärmäläinen nousi lauantaina palkintokorokkeen ykköspaikalle. Sunnuntaina Kalliokosken vauhti ei aivan samaan riittänyt, tuloksena oli neljäs sija.

OuluZonen radalla ajettiin RallyX Nordic -sarjan kaksi erillistä osakilpailua. Molemmissa ajokaavio oli sama, kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Kalliokoski paransi kumpanakin päivänä vauhtia kilpailun edetessä, paras isku oli ajoitettu päivän tärkeimpään lähtöön eli finaaliin. Semifinaalin voittanut Kalliokoski pääsi matkaan finaalin eturivistä, ja leikkasi rohkeasti paalupaikalta lähteneen Mikael Uiton edestä kärkeen. Johtopaikka säilyi koko finaalin ajan, jännittävin hetki oli kun härmäläinen tuli lisälenkiltä, ja ruotsalainen Lukas Andersson oli löytänyt lisää vauhtia ja kuronut eroa umpeen. Kaksikko meni hetken aikaa lähes rinta rinnan, kunnes Kalliokoski käänsi tilanteen voitokseen.

- Viikonloppu oli hyvä, vaikka alkuerät menivätkin huonosti, itse möhlin lisälenkit. Semifinaali oli jo hyvä, ja finaali onnistui tosi hyvin. Auto parani koko ajan, kun isä teki säätöjä siihen, Kalliokoski kertoo.

Sunnuntaina ajettiin samalla kaavalla kuin lauantaina, alkuerissä Kalliokoski oli vielä nukuksissa mutta paransi menoa päivän mittaan. Semifinaalista tuloksena oli toinen sija, se tiesi paikkaa finaalin toiseen riviin. Lähtö epäonnistui, auto sammui ja kilpakumppanit pääsivät karkumatkalle. Kalliokoski ei kuitenkaan lannistunut, vaan aloitti vimmatun takaa-ajon ja nousi neljänneksi.

- Harmittaa kun sammutin auton viivalle, ajo sujui taas hyvin kun pääsin muiden perään. Kiitos Vesa-isälle ja Rami Syställe auton huoltamisesta, ja kaikille yhteistyökumppaneille, Honkajoella nähdään taas viivalla ja sieltä haetaan voittoa, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.  

Kalliokosken kausi jatkuu Crosskart SM-sarjan merkeissä Honkajoella 19. kesäkuuta, sarjassa Kalliokoski on toisena. 

Tulokset lauantai 5.5.

1) Elias Kalliokoski FIN
2) Lukas Andersson SWE
3) Mikael Uitto FIN
4) Alex Gustafsson
5) Erik Nilsson SWE
6) Lauri Halonen FIN

Tulokset sunnuntai 6.5.

1) Alex Gustafsson SWE
2) Lukas Andersson SWE
3) Rasmus Persson SWE
4) Elias Kalliokoski FIN
5) Lauri Halonen FIN
6) Joonatan Ylilammi FIN

Kaikki tulokset löydät täältä

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla