Crosskartien SM-sarja alkoi viikonloppuna Joensuusta, ensimmäistä kautta Junior Xtrem-luokassa ajava 11-vuotias Lauri Halonen oli kauden avauksessa finaalin neljäs. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kilpailuformaattiin kuuluu kolme alkuerää ja finaalit. 

Halonen on päässyt kauden aikana hyvään vauhtiin 600-kuutioisella Ydrefalk Junior-crosskartilla. Kouvolalainen on näyttänyt osaamisensa jo kansainvälisessä RallyX Nordic-sarjassa, jota on takana kaksi osakilpailua Tanskassa ja kaksi Ruotsissa. Joensuun SM-kilpailussa ensimmäinen alkuerä meni vielä vauhtia hakiessa, arpa oli heittänyt "Lakuautolle" takarivin lähtöpaikan, mutta Halonen suoriutui erässä neljänneksi. Kahdessa seuraavassa erässä lähtöpaikka oli parempi, vauhti kasvoi ja tuloksena oli molemmista toinen sija. 

- Ensimmäisessä erässä oli mukana tosi kovia kuskeja, eikä takarivistä oikein ehtinyt mukaan. Toinen erä oli parempi, olisi ollut mahdollisuus ehkä voittoonkin, mutta tein pienen virheen kun jarrutin lisälenkille menossa liian aikaisin. Kolmannessa erässä oli myös mahdollisuudet kärkeen, mutta jäin yhden kaverin taakse liian pitkäksi aikaa, en päässyt ohi, Halonen kertaa.

Finaaliin Halonen joutui lähtemään toisesta rivistä, mikä ei ole se kaikista suosituin lähtöpaikka. Tasaisen kiihdytyksen jälkeen "Lakulähettiläs" sinetöi neljännen sijan, eikä palkintokorokekaan kauas jäänyt. 

- Olin ensimmäisissä mutkissa kolmantena, mutta huonossa paikassa vähän liian ulkona, ja Ilari Sääskilahti pääsi sisältä ohi. Olin neljäntenä kun Ilari meni edestä lisälenkille, päätin ajaa vielä pari kierrosta ja yritin tehdä eroa, mutta kun kun tulin lisälenkiltä, niin Ilari pääsi taas ohi. Olen tyytyväinen tulokseen, oli tosi kovatasoinen kilpailu. 

SM-sarja jatkuu 19. kesäkuuta Honkajoella, RallyX Nordic -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna 5.-6.6. Oulussa. Halonen on RallyX-sarjassa viidentenä, ja lähtee OuluZonen radalle parantamaan kokonaissijoitustaan. 

- Tavoitteena on päästä finaaliin, ja olisi hienoa jos pystyisi nousemaan palkintokorokkeelle. Olin Tanskassa kolmas ja Höljesissä neljäs, kokeillaan vähän parantaa. Kova kilpailu siellä tulee olemaan, mukana on taas Pohjoismaiden kovimmat kuljettajat, Halonen päättää. 

Tulokset:

1) Mikael Uitto
2) Elias Kalliokoski
3) Ilari Sääskilahti
4) Lauri Halonen
5) Joonatan Ylilammi

SM-pistetilanne:

1) Mikael Uitto 30p
2) Elias Kalliokoski 27p
3) Ilari Sääskilahti 25p
4) Lauri Halonen 23p
5) Joonatan Ylilammi 21p

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.