Crosskartien SM-kausi käynnistyi lauantaina Joensuun Ylämyllyn radalta. 600-kuutiosten Junior Xtrem-luokassa ensimmäistä kokonaista kautta kilpaileva Elias Kalliokoski ajoi finaalissa toiseksi, voitto jäi vain muutaman senttimetrin päähän. Sarjassa 13-vuotias Kalliokoski on avauskilpailun jälkeen toisena.

Crosskart SM-sarjassa ajetaan kauden aikana viisi osakilpailua, kilpailuformaattiin kuuluu kolme alkuerää, ja finaalit. Kalliokosken kilpailu käynnistyi hyvin, ensimmäisessä erässä tuli toinen sija, kaksi seuraavaa sujuivat voitokkaasti.

- Alkuerät menivät ihan hyvin, ensimmäisessä erässä taistelin Mikael Uiton kanssa mutta tuli kakkossija, kaksi seuraavaa erää voitin. Lisälenkkitaktiikka oli hyvä ja auto pelitti hienosti, saatiin Vesa-isän kanssa siihen hyvät säädöt, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoi.

Kolmen alkuerän jälkeen saadut toiseksi korkeimmat pisteet veivät Kalliokosken finaalin eturiviin, kakkosruutuun. Finaalista oli tulossa kuuma, sillä viivalle asettui yhdeksän päivän nopeinta kuljettajaa. Startti ei onnistunut aivan täydellisesti, mutta Kalliokoski järjesti finaalista huiman jännitysnäytelmän, hiillostaen edelleen ehtinyttä Uittoa kierros toisensa jälkeen, aina ruutulipulle saakka. Maaliviivalla Kalliokoski joutui toteamaan kilpakumppanin paremmaksi ”turvan mitalla”, kaverukset heittäytyivät maaliviivalle rinta rinnan, mutta Uitto oli muutaman sentin edellä.

- Finaalin startti ei ihan onnistunut. Ajo sujui kuitenkin hyvin, pysyin Uiton perässä koko ajan ja yritin loppuun saakka päästä ohi. Tällä kertaa ei aivan riittänyt, joten tästä jäi vähän hampaankoloon, oli se voitto niin lähellä. Kokeillaan ensi viikonloppuna uudestaan, silloinkin kilpaillaan todella kovassa seurassa, Kalliokoski päättää.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Honkajoella 19. kesäkuuta, mutta ennen sitä Kalliokoski kilpailee kansainvälisessä RallyX Nordic-sarjan osakilpailussa Oulussa. RallyX -sarja on nopeasti noussut arvostetuksi tapahtumaksi, jossa kilpailee koko Pohjoismaiden rallicrosskerma maustettuna maailmantähdillä, joten tiedossa on Kalliokosken uran kovatasoisin kilpailu.

- Joensuu oli hyvää lämmittelyä Oulua varten, viikolla ei enää ajeta testiä. Lähden hakemaan sieltä voittoa, se vaati keskittymistä ajamiseen ja onnistuneita lähtöjä. Hyvillä mielin mennään, meillä on kokemusta OuluZonen radasta, joten katsotaan miten pärjätään kansainvälisessä seurassa, Kalliokoski päättää. 

Tulokset:

1) Mikael Uitto
2) Elias Kalliokoski
3) Ilari Sääskilahti
4) Lauri Halonen
5) Joonatan Ylilammi

SM-pisteet:

1) Mikael Uitto 30p
2) Elias Kalliokoski 27p
3) Ilari Sääskilahti 25p
4) Lauri Halonen 23p
5) Joonatan Ylilammi 21p

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.