Crosskartien SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina 29.5. Joensuun osakilpailulla.  13-vuotias Elias Kalliokoski lähtee tavoittelemaan SM-mitalia 12 – 16-vuotiaiden Xtrem Junior-luokassa, jossa ajetaan 600-kuutioisilla crosskart-autoilla. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kausi päättyy Vilppulaan elokuussa.

Alahärmäläinen Kalliokoski aloitti autourheilun 7-vuotiaana kartingilla, crosskartin rattiin hän siirtyi kaksi vuotta sitten. Menestystä alkoi tulla nopeasti ja Kalliokoski oli tuttu nimi tuloslistan kärkipäässä. Ensimmäinen voitto tuli Joensuun talvikilpailussa 2020, ja kauden kruunasi talvisarjan mestaruus 125-kuutioisten luokassa. 

Testiajo kauden avaukseen on jäänyt vähiin, mutta auto on käyty huolellisesti läpi ja kokeiltu että kaikki toimii kuten pitääkin. Kalliokoski ajaa lyhyen harjoituksen ennen Joensuun kilpailua.

- Käydään ajamassa "ruosteet ranteista" ennen kilpailua, olen sitten hereillä kun päästään tositoimiin Joensuussa. Koko auto tarkistettiin ja testattiin toimivuus, sen osalta kaikki on kunnossa. Ylämyllyn radalla olen ajanut kerran aiemmin, tuolloin alla oli 125 kuutioinen crosskart. Tykkään radasta, se on nopea ja kiva ajaa, Kalliokoski kertoo.  

Kalliokoski on asettanut itselleen kovan tavoitteen, voitto.

- Lähden ajamaan voitosta ja mestaruudesta, mutta se tulee olemaan kovan työn takana, mukana on monta tosi nopeaa kaveria. Osa kuljettajista on jo tänä keväänä osallistunut RallyX -sarjaan ja saanut sieltä hyvän alun kauteen. Jokaiseen starttiin pitää keskittyä kunnolla, ajaa viisaasti ja ilman virheitä, Kalliokoski ennakoi. 

Crosskart SM-sarja 2021

28.–29.5.2021 Joensuu
19.-20.6.2021 Honkajoki
11.7.2021 Karstula
17.-18.7.2021 Oulu
21.-22.8.2021 Vilppula 

Sarjan osakilpailut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalla.   

Kalliokoski Racing Facebook
Crosskart SM

Kuvat RallyX Nordic-sarjan kilpailusta 2020 Ruotsin Höljesistä Qba Nitka
Teksti Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.