Viiden osakilpailun mittainen Crosskart SM-kausi käynnistyy Joensuusta tulevana viikonloppuna. Kansainvälisessä RallyX Nordic-sarjassa vauhtinsa jo todistanut 11-vuotias Lauri Halonen lähtee SM-kauteen mitali tavoitteenaan. Xtrem Junior-luokassa kilpaileva kouvolalainen ajaa crosskartia nyt viidettä vuottaan, parhaimpina saavutuksinaan Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan sekä Suomen talvisarjan mestaruudet 85-kuutioisten luokassa.

Halonen aloitti kautensa uudella 600-kuutioisella Ydrefalk Junior-crosskartilla toukokuussa Tanskasta ja jatkoi menoaan Ruotsin Höljesissä. Neljä osakilpailua kivenkovassa kansainvälisessä vauhdissa on luonut tukevan kivijalan tulevaa SM-kautta varten. Paras saavutus RallyX-sarjassa "Lakulähettiläänä" tunnetulla Halosella on kolmas sija, sarjassa hän on kuudentena.

- RallyX on mennyt ihan hyvin, kilpailu on ollut tosi kovaa. Meillä oli Tanskassa ja Ruotsissa ongelmia moottorin kanssa, huomattiin se juuri ennen Höljesin kilpailua, mutta saatiin korjattua vika vasta kotona Kouvolassa. Ajettiin testiä Akaan Daytonassa ennen Joensuuhun lähtöä, katsottiin että kaikki toimii, Halonen kertoo.

Halonen vaatii itseltään kilpailussa paljon, eikä säästele myöskään tavoitteissa. SM-sarjasta se on mitali.

- Lähden ajamaan jokaisessa kilpailussa palkintokorokepaikasta, jos siinä onnistun niin SM-mitali pitäisi tulla kaulaan. Pitää ajaa kovaa ja sillä tavalla rauhallisesti, ettei tule virheitä, Halonen miettii.

Crosskart SM-sarja 2021
28.–29.5.2021 Joensuu
19.-20.6.2021 Honkajoki
11.7.2021 Karstula
17.-18.7.2021 Oulu
21.-22.8.2021 Vilppula

Sarjan kaikki osakilpailut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalla.

Lauri Halonen Facebook
Crosskart SM

Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.