Viiden osakilpailun mittainen rallicrossin SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina 22.5. Honkajoelta. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski, 23, lähtee yhtenä ennakkosuosikeista tavoittelemaan Suomen mestaruutta rallicrossin kuninkuusluokassa Supercareissa. Kalliokoskella on rallicrossista yksi mestaruus, kaksi SM-mitalia ja yksi kansainvälisen RallyX Nordic sarjan pronssimitali, mestaruus tuli heti debyyttikaudella 2016. SM-sarjaan alahärmäläinen lähtee oman Kalliokoski Motorsportin 600 hevosvoimaisella Ford Fiestalla, myös kilpailujen aikana mukana oleva tiimi on säilynyt tuttuna ja turvallisena.

Seitsemänvuotiaana kartingista aloittanut Kalliokoski siirtyi neljätoistavuotiaana jokamiesluokkaan, josta ensimmäinen merkittävä saavutus oli Asfalttikunkku -kilpailun nuorten luokan voitto vuonna 2013, tästä kilpailusta on peruja myös lisänimi ”kirurgi”, johtuen nuorukaisen äärimmäisen tarkasta ajotavasta. Rallicrossin Kalliokoski aloitti vuonna 2015 autokrossiluokan Toyotalla, seuraavalla kaudella juuri täysi-ikäiseksi tulleen Kalliokosken autoksi vaihtui nelivetoinen Skoda, ja tuloksena oli ensimmäinen Suomen mestaruus kaikkein aikojen nuorimpana Supercar-luokan kuljettajana.

Yhden välivuoden jälkeen käynnistyvä SM-sarja alkaa Pesämäen radalta Honkajoelta. Rata on yksi Kalliokosken suosikeista.

- Pesämäki on vauhdikas, sarjan hienoimpia ratoja. Siellä pitää ajaa useammalla eri tavalla, välillä täytyy vähän roiskaista ja joissain paikoissa pitää mennä siististi nokka edellä. Renkaiden kuluminen nousee myös tällä radalla esiin, niiden kanssa pitää osata vähän pelata, kauden aikana käytössä olevien renkaiden määrä on rajattu kuuteen sarjaan, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski valmistautuu kauteen tunnollisesti, tiimi kiertää jokaisen radan ennen kilpailuja, ajaa testiä ja etsii optimaaliset säädöt radoille. Tavoite on kaikilla kirkkaana mielessä.

-  Tavoitteena on Suomen mestaruus. Sitä varten on ajettu testiä, ja ajetaan vielä lisää, kaikki areenat kierretään. Testeissä pystytään hakemaan rauhassa hyviä asioita, joilla saadaan auto sopimaan kullekin radalle. Autoon on löydetty uusia juttuja, Fiesta lähtee viivalta entistä ripeämmin ja myös ajettavuus on parantunut. Nyt tehdään vielä viimeiset tarkistukset kotona, käydään kalusto läpi ja ollaan valmiita kauden avaukseen. Tärkeintä on että kisoissa ei hölmöillä, pitää pyrkiä ajamaan tasaisesti hyviä tuloksia. Helppoja kisoja ei tule olemaankaan, vastus on varmasti kovaa, Kalliokoski miettii.

Honkajoen osakilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv YouTube-kanavalla.

Rallicross SM 2021

22.05. Honkajoki
10.07. Jalasjärvi
07.08. Kouvola
21.08. Oulu
04.09. Hyvinkää

Jere Kalliokoski
Rallicross SM

Kalliokoski Motorsport Facebook

Toni Lönnroos
Kalliokoski Motorsport viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.