Kansainvälinen RallyX Nordic-sarja jatkui kahdella osakilpailulla maailman tunnetuimmalla rallicrossradalla Ruotsin Höljesissä, kouvolalainen Lauri Halonen taisteli tiensä molempien kilpailujen finaaliin. Crosskart Junior-luokassa kilpaileva Halonen on neljän osakilpailun jälkeen sarjassa kuudentena. Sarja jatkuu Halosen ”kotikisalla”, seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Oulussa kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Halosen kilpailu sai ylleen tummia pilviä jo ennen ensimmäistäkään starttia. Ydrefalk Junior Crosskartin moottorissa havaittiin vika, mikä vei koneesta parhaimman puhdin, vääntö oli kateissa ja se vaikeutti erityisesti lähtöjä.

- Höljesiin saavuttaessa selvisi, että paikkakuntalaisilla olisi moottoreita myynnissä, mutta ruotsalaisten myynti-into lopahti, kun kilpakumppanit saivat tiedon että voimanlähde tulisi Laurin autoon, mekaanikkona toiminut isä Sami Halonen nauroi.

Moottorin voimanpuutteesta huolimatta viikonloppu alkoi hyvin, ”Lakulähettiläs” otti toisesta alkuerästä voiton ja oli matkalla semifinaaliin. Siellä tuloksena oli kolmas sija, joka oikeutti päälähdön takariviin. Finaalissa vauhti riitti torstain päätteeksi neljänteen sijaan, mikä on lähtökohdat huomioiden erinomainen saavutus.


- Ensimmäisessä erässä ajo sujui hyvin, toinen erä meni vieläkin paremmin, sain nappistartin ja ajoin ykkösenä maaliin. Kolmannessa lähdössä sain vähän osumaa ja mua työnnettiin ulos, joten menin heti jokerille, se oli onnistunut ratkaisu ja sain sen ansioista ohitettua pari kaveria. Finaalissa oli aika kova hässäkkä ensimmäisessä mutkassa, mutta selvitin sen ja olin maalissa neljäs. Olin tosi tyytyväinen jo finaalipaikkaan, ja neljäs sija on hyvä suoritus, Halonen paketoi ensimmäisen kilpailupäivän.

Yksi viikonlopun ikimuistoisimpia tapahtumia oli Halosen yllätysvierailu studioon. Höljesin kilpailuviikonloppu esitettiin kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä YouTubessa, kilpailua selosti rallicrossin ykkösnimi, maailmankuulu Andrew Coley, joka ihastui Halosen suorasukaiseen ja ystävälliseen tempaukseen. Coley oli edellisessä, Tanskan lähetyksessä, maininnut, ettei syö lakritsia, joten Halonen vei studioon kiloittain tuoretta Kouvolan lakritsia, Coley ilahtui huomiosta ja muisti mainita tapauksesta useita kertoja viikonlopun aikana.

- Päätin että ”Andyn” pitää myös saada maistaa kunnon lakritsia, joten vein hänelle studioon monta pussia. Siellä sattui juuri olemaan myös rallicrosstähti Andreas Bakkerud, paiskasin kättä, vaihdoin muutaman sanan ja jätin heidät maistelemaan lakua, Halonen hymyilee.

Kauden neljäs osakilpailu oli jaettu kahdelle päivälle, lauantaina ajettiin kaksi alkuerää, sunnuntaina loput kaksi, sekä semifinaalit ja finaali. Perjantaina alkanut vesisade oli edelleen riesana, rata oli märkä ja liukas. Halosen kaksi ensimmäistä erää sujuivat hyvin, ja sunnuntain alkajaisiksi kouvolalainen antoi myrskyvaroituksen ja ajoi selvään voittoon. Viimeisen alkuerän kolmas sija sinetöi paikan semifinaalin neljänteen lähtöruutuun.

Semifinaalissa Halonen otti erinomaisen lähdön ja nousi kärkeen, mutta ei onnistunut pitämään rajusti hyökännyttä Mikael Uittoa takanaan. Toinen sija tiesi kuitenkin paikkaa finaaliin toiseen riviin, joten kaikki oli vielä mahdollista. Sade loppui päivän mittaan, ja rata oli kuivanut finaaliin. Ensimmäisessä mutkassa neljäntenä ollut Halonen sai pienen pusun kanssakilpailijalta ja menetti asemiaan, ruotsalaiset käyttivät kovia otteita alusta loppuun. Halonen taisteli ruutulipulle kuudentena.

- Johdin semifinaalia ihan viimeisille kierroksille, kunnes kaveri pääsi ohi. Mutta finaalipaikka tuli, mihin olin tosi tyytyväinen. Finaalin lähdössä jäin neljänneksi, olisi pitänyt heti mennä lisälenkille, mutta en oikein ehtinyt taittamaan sinne. Viimeisellä kierroksella ruotsalainen kilpakumppani antoi sen verran osumaa että pääsi ohi, ja jäin kuudenneksi. Mutta olen kyllä taas tyytyväinen, ajo sujui hyvin ja tein sen mitä tuolla moottorilla pystyi. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja isälle hienosta viikonlopusta, Oulussa sitten näytetään, Halonen päättää.

Halosten seuraavien viikkojen ohjelma on selvillä, rattitaituri keskittyy koulunkäyntiin, ja isä Sami vaihtaa Ydfrefalkiin uuden moottorin. Crosskartien SM-sarja käynnistyy kahden viikon kuluttua Joensuussa, jonka jälkeen katseet suunnataan kesäkuun alkuun, seuraava RallyX Nordic osakilpailu ajetaan OuluZonessa 5.-6. kesäkuuta.

Pistetilanne 4/7

1) Lukas Andersson 107p
2) Alex Gustafsson 95p
3) Joonatan Ylilammi 81p
---
6) Lauri Halonen 71p

Pistetilanne kokonaisuudessaan on täällä.

RallyX Nordic
Lauri Halonen Facebook

Teksti ja kuvat Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.