Jere Kalliokoski ajaa tulevalla kaudella rallicrossin SM-sarjan Supercar-luokassa Kalliokoski Motorsportin Ford Fiestalla. Kalliokoski, 23, on osallistunut sarjan kuninkuusluokkaan aiemmin kolmesti, debyyttikaudella 2016 tuloksena oli mestaruus, 2017 hopeaa ja toissa kaudella värisuora täydentyi, kun kaulaan ripustettiin pronssimitali. Kalliokoski osallistuu SM-sarjaan samalla autolla, jolla kilpaili kaudella 2019 sekä Suomessa että kansainvälisessä RallyX Nordic -sarjassa. Kalliokoski ajaa SM-sarjan lisäksi myös RallyX Nordic-sarjassa ainakin Suomen osakilpailun kesäkuun alussa Oulussa. 

Kalliokosken kausi 2021 käynnistyi maaliskuussa Kuusamon SM-jääradalta, josta tuliaisena oli nelivetoluokan Suomen mestaruus. Kaksipäiväinen jääratasarja toimi hyvänä valmistautumisena kesäkauteen, jonka testit aloitetaan toukokuun alussa.

- Jäärata SM oli hieno kisa, ja sain pitkästä aikaa tuntumaa aitoon kilpailutilanteeseen. Testit SM-sarjaan aloitetaan heti kun radat avautuvat. Pyritään ajamaan jokaisella radalla ennen kilpailuja, jotta saadaan tietoa alustan säädöistä ja radan sekä lähtöpaikan pidosta, jokainen rata on erilainen, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski aloitti autourheilun 7-vuotiaana kartingista, siirtyi sieltä jokamiesluokkaan ja rallicrossiin. Menestystä on uran aikana jo kertynyt, Kalliokoskella on kahdeksan Suomen mestaruutta. Neljä näistä on tullut jokamiesluokan joukkuekilpailusta, kaksi jääradalta, yksi rallicrossista ja yksi rata-autoilun BMW Xtreme-luokasta. Lisäksi Kalliokoski on ajanut kaksi kautta rallicrossia Euroopassa, hän debytoi kaudella 2017 Albatec Racing -tallissa, ja kaudella 2018 tallina oli ranskalainen G-FORS RX. Tavoite SM-sarjasta on selkeä, Kalliokoski hakee Suomen mestaruutta.

- Hienoa palata ajamaan täyttä SM-sarjaa, edellisestä kerrasta on jo vuosia. Mukana on taas monta kovaa kilpailijaa, epäilen että tulee tiukka sarja. Auto on käyty läpi, ajetaan testit ja valmistaudutaan hyvin, niin uskon että olemme lähellä tavoitetta. Lähdetään jokaiseen kilpailuun ajamaan tasaista sarjaa ja edetään askel kerrallaan, Kalliokoski pohtii.

Rallicrossin SM-sarjan kalenteri 2021

  1. 22.5.2021 Honkajoki
    2. 10.7.2021 Jalasjärvi
    3. 7.8.2021 Kouvola
    4. 21.8.2021 Oulu
    5. 4.9.2021 Hyvinkää

RallyX Nordic kalenteri 2021

1.-2.5. Tanska, Nysum
13.-16.5. Ruotsi, Höljes
5.-6.6. Suomi, OuluZone
13.-15.8. Ruotsi, Arvika

Jere Kalliokoski RX
Rallicross SM
RallyX Nordic

Kuva ja teksti: Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla