Rallicrossin MM-sarja jatkui Kouvolassa kahdella osakilpailulla. Jere Kalliokoski, 23, ylsi uransa parhaaseen suoritukseen maailman rallicrosstähtien seurassa, nousten molemmissa osakilpailuissa semifinaaliin. Kalliokosken sijoitus oli kahdestoista sekä lauantaina, että sateisena sunnuntaina. Toisena kilpailupäivänä alahärmäläinen saavutti tähänastisen uran parhaan tuloksen, ollen alkuerässä viidenneksi nopein. Taakse jäi­ muiden muassa rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari sekä koko edellisen päivän mitalikolmikko.

Rallicrossissa Suomen mestaruuden, hopean ja pronssin, sekä Pohjoismaiden mestaruussarjan pronssia voittaneen Kalliokosken viikonloppu alkoi kuitenkin epäonnisesti, kun Ford Fiestan kardaani rikkoutui harjoituksissa. Täysin kotimaisista voimista koottu tiimi ahkeroi auton kuntoon kilpailuun. Lauantaina kuivassa kelissä ajetut alkuerät käynnistyivät timanttisen kovassa seurassa. Viivalla oli hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen veljensä Kevinin kanssa sekä Niclas Grönholm, joka ei Suomessa enää esittelyjä kaipaa. Startti oli tasaväkinen, mutta ensimmäiseen kaarteeseen tultaessa sisäradalla ollut Kalliokoski joutui tallaamaan voimalla jarrulle, ja muu seurue sujahti ohi. Lopputuloksena oli lähdön neljäs sija.

- Ajamattomuus näkyi. Mun eka startti crossissa lähes vuoteen, olin vielä ruosteessa. Jos olisin päästänyt menemään, olisin voinut päästä keulille, mutta varmemmin olisi tullut kolari, Kalliokoski kertaa.

Alkuerien jälkeen Kalliokosken sijoitus oli kahdestoista, se riitti semifinaaliin. Takarivistä startannut Kalliokoski jäi lähdössä viimeiseksi, mutta pystyi nousemaan vielä neljänneksi, joka ei aivan finaalipaikkaan riittänyt.

- Päivä alkoi surkeasti kun kardaanin ristikko hajosi, enkä päässyt harjoituksiin. Alkueriin sitten vähän kylmiltään, ja se näkyi. Lähdöt pitäisi saada vähän paremmin onnistumaan. Semissä ihan ok suoritus, yhden sijan päähän jäi finaalipaikka.

Sunnuntaina Kouvolassa ajettiin kauden neljäs MM-osakilpailu sateisessa säässä. Kalliokosken vauhti lupaili jälleen semifinaalipaikkaa, vaikka viimeinen alkuerä menikin niljakkaalla radalla liukasteluksi. Kolmen erän jälkeen tuloksena oli kahdestoista sija, joka tiesi lähtöpaikkaa semifinaalin takarivistä. Mukana kova kattaus maailman nopeimpia rallicrosskuljettajia, hallitsevan maailmanmestarin Timmy Hansenin johdolla. Kalliokoski oli ensimmäisen kierroksen aikana hyvin joukossa mukana, mutta lopulta kärki Niclas Grönholmin johdolla pääsi karkuun ja tuloksena oli kuudes sija, kokonaistilanteessa Kalliokoski oli lauantain tapaan kahdestoista.

- Meni vähän paremmin kuin lauantaina. Puolikuivalla radalla ajo sujui, mutta ihan märällä ei vauhti riittänyt tuon parempaan. Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen viikonloppuun, edellä on vain kivikovia kuljettajia ja tiimejä, joiden panostus MM-sarjaan on eri tasolla kuin meillä. Saa olla ylpeä omasta porukasta, kova työ ja siitä kaksi semifinaalipaikkaa palkintona, täältä voi lähteä hyvillä mielin kohti härmää, Kalliokoski paketoi. 

Tulokset
Kalliokoski Motorsport
Facebook

Teksti: Toni Lönroos
Kuva: Tom Banks

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.