Jere Kalliokoski, 23, kilpailee rallicrossin MM-osakilpailussa Kouvolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. CapitalBox World RX of Finland on Kalliokoskelle uran kolmas MM-osakilpailu, alahärmäläinen debytoi viime kaudella Ruotsin Höljesissä ja ajoi myös Etelä-Afrikan Kapkaupungissa kauden finaalin Stard-tallin Ford Fiestalla. Suomen mestaruuden, hopeaa ja pronssia, sekä Pohjoismaisen mestaruussarjan RallyX Nordicin pronssia voittanut Kalliokoski on ajanut myös EM-sarjaa kahdella kaudella, vuonna 2017 Albatec -tiimin Peugeotilla ja kaudella 2018 alla oli sarjatulokas G-Fors -tallin Renault.

 

AL-Härmää edustavan Kalliokosken, ja kokonaan kotimaisin voimin operoivan Kalliokoski Motorsport -tiimin oli tarkoitus tällä kaudella kiertää EM-sarja Ford Fiestalla, mutta koronatilanne sotki kuviot. Kalliokoski on pitänyt ajotuntumaa yllä testaamalla rallicross-autoaan, sekä ajamalla kotimaista BMW Xtrem -ratasarjaa yhdessä tiimikaveri Juho Siekkisen kanssa.   

Kouvolassa ajetaan kauden kolmas ja neljäs MM-osakilpailu. Koronan runtelema kausi alkaa viikkoa aiemmin Ruotsin Höljesistä, jatkuu Suomen jälkeen Latviassa ja päättyy Belgiaan. Kalliokosken jatko MM-sarjassa on tässä vaiheessa vielä avoinna.

- Kouvolaan lähdetään, se on selvä. Maailman koronatilannetta seurataan tiimin kanssa tarkasti, ja vaikka kilpailuiden järjestäjä pystyykin luomaan turvalliset puitteet, liittyy matkustamiseen silti turhia riskejä, emmekä halua altistaa ketään vaaraan. Olemme ajaneet Suomessa testiä, ja autoa on saatu paremmaksi kuin se on koskaan ollut. Kaivetaan puukot tupesta ja taistellaan Tykkimäessä jokaisesta sijasta, Kalliokoski täräyttää!

Kalliokoski Motorsport
Facebook & Instagram
FIA World RX

Teksti ja kuva: Toni Lönroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.